Antena 3 CNN Actualitate Al doilea mesaj RO-Alert transmis în ultimele 24 de ore pentru locuitorii din Tulcea. Ar putea cădea bucăți de drone din spațiul aerian

Al doilea mesaj RO-Alert transmis în ultimele 24 de ore pentru locuitorii din Tulcea. Ar putea cădea bucăți de drone din spațiul aerian

de Andreea Ştefan    |   

Zona de Nord a județului Tulcea a fost avertizată joi, pentru a doua noapte la rând, prin mesaje RO-Alert, informând locuitorii despre posibilitatea căderii unor obiecte din spațiul aerian în apropierea graniței cu Ucraina.

„În cursul nopţii trecute, în jurul orei 01:20, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a emis un mesaj de tip RO-Alert pentru zona de Nord a judeţului Tulcea, prin care informa populaţia despre posibilitatea căderii unor obiecte din spaţiul aerian,  pe teritoriul din apropierea graniţei cu Ucraina.

Menţionăm încă o dată că rolul mesajului este unul de informare şi prevenire a populaţiei din zona în care acesta este transmis şi trebuie tratat ca atare!”, anunţă joi dimineaţă ISU Tulcea.

Reprezentanții ISU îi sfătuiesc pe cetățeni să rămână calmi, să urmeze instrucțiunile și recomandările din mesajul RO-Alert, și să apeleze numărul unic de urgență 112 dacă se simt nesiguri sau au nevoie de asistență.

„Facem precizarea că nu teritoriul ţării noastre este vizat de atacurile Federaţiei Ruse, iar aceste mesaje sunt transmise pentru a informa populaţia cu privire la faptul ca există posibilitatea ca pe teritoriul României să cadă obiecte provenite în urma distrugerii unor aparate de zbor fără pilot”, precizează ISU Tulcea.

Aceasta este al doilea mesaj de informare transmis populaţiei din zona de Nord a judeţului Tulcea în 24 de ore.

Soldații ruși au atacat cu drone portul Ismail, la granița României. Din imaginile transmise de la fața locului se văd drone care se pare că și-au atins ținta în portul Ismail. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a emis, miercuri, un mesaj RO-alert pentru zona de nord a județului Tulcea. Ministerul Apărării Naționale a ridicat avioane care erau la sol în bazele românești, potrivit planului care se aplică în astfel de situații.

Nu se știe încă ce tip de drone au folosit rușii. Imaginile care au apărut în spațiul public au fost filmate din satul Plauru, la 400 – 500 de metri de țărmul unde constant lovesc rușii.

Ucrainenii nu au dat informații suplimentare despre acest atac.

Primul mesaj RO-alert a fost emis, miercuri, în jurul orei 02:20, de către IGSU. Populația era informată despre posibilitatea căderii unor obiecte din spațiul aerian, pe teritoriul din apropierea graniței cu Ucraina.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile