Antena 3 CNN Politică Ajutor pentru tinerii români care vor să îşi cumpere o casă | Fondul de Solidaritate, proiect PUSL

Ajutor pentru tinerii români care vor să îşi cumpere o casă | Fondul de Solidaritate, proiect PUSL

Georgiana Adam
1 minut de citit Publicat la 08:40 01 Aug 2023 Modificat la 08:40 01 Aug 2023

Tinerii căsătoriţi cu vârste sub 35 de ani şi-ar putea achiziţiona o locuinţă mult mai uşor! Potrivit iniţiativei parlamentarilor umanişti, firmele cu profit de peste un milion de lei pot contribui cu un procent pentru a susţine generaţiile viitoare.

"Nu este o lege de impunere. Este voluntară. Nu spunem: dacă ai câştigat 100 de milioane, trebuie să dai atât. Nu, tată. Vrei să te simţi, să ai unde", a declarat Cristian Popescu Piedone, preşedinte executiv PUSL.

Citeşte şi: PUSL, ultimatum pentru deputați: "Votați Fondul de solidaritate pentru tineri!"

Mai exact, doritorii pot folosi aceste sume de bani cu titlu de împrumut pentru plata avansului cerut de orice bancă. Sumele ar urma să fie înapoiate în termen de zece ani.

"Tinerii au nevoie de locuinţe. Îşi întemeiază familii, dar de fiecare dată, atunci când se gândesc să facă un copil, se gândesc: unde stăm? Iniţiativa noastră legislativă se referă clar: 1% din profitul firmei respective să fie dat către Fondul de Solidaritate, un fond de solidaritate care să constituie avans pentru familia care vrea să îşi achiziţioneze, fie pe Prima Casă, dacă nu pe acest program pe alt program, fie din banii proprii, dar să dea avans la casă şi să îşi facă un credit ipotecar", a explicat Graţiela Gavrilescu, preşedinte Birou Executiv PUSL.

Proiectul ar urma sa fie pus pe ordinea de zi în noua sesiune parlamentară.

"Eu sper ca, de exemplu, legea privind Fondul de Solidaritate pentru tineri, în toamnă, să treacă şi de Camera Deputaţilor şi să devină lege pentru că a depăşit toate termenele, prin urmare plenul Camerei Deputaţilor poate să o voteze fără nicio problemă", a precizat Lavinia Şandru, preşedintele Institutului de Studii Social Liberale.

Proiectul parlamentarilor umanişti a trecut tacit de Senat, iar acum se află la Camera Deputaților, care este și for decizional.

Citește mai multe din Politică
» Citește mai multe din Politică
TOP articole