Ajunși la finalul unui semestru sau la sfârșitul unui an de studiu, studenții știu că trebuie să parcurgă o perioadă dificilă, reprezentată de examenele pe care le au de susținut.
Pentru mulți studenți, sesiunea este o perioadă stresantă, deoarece aceștia trebuie să depună un efort suplimentar pentru a învăța, iar presiunea de a obține rezultate bune amplifică și mai mult acea stare de anxietate.
În timpul acestei perioade solicitante, studenții trebuie să acorde o mai mare atenție sănătății lor.
Este important ca aceștia să-și gestioneze în mod înțelept timpul și să se asigure că păstrează un echilibru între studiu și relaxare.
De asemenea, hidratarea este foarte importantă în această perioadă, deoarece apa îmbunătățește capacitatea creierului de a funcționa normal.
Atunci când organismul este lipsit de cantitatea de apă de care are nevoie, toate organele au de suferit, la fel și creierul.
Pe lângă apă, alimentele pe care le consumă studenții în această perioadă solicitantă pot fi benefice pentru creier, proprietățile acestora ajutând la îmbunătățirea memoriei.
Alimente benefice pentru creier
1. Peștele este o sursă bogată de acizi grași Omega-3. Aceste grăsimi ajută la construirea membranelor din jurul fiecărei celule din corp, inclusiv din jurul neuronilor. Prin urmare, acizii grași Omega-3 pot îmbunătăți structura celulelor din creier. Pentru rezultate vizibile, se recomandă consumul a două porții de pește gras pe săptămână.
2. Nucile sunt bogate, de asemenea, în acizi grași Omega-3, precum și în antioxidanți. Sunt o sursă bună de vitamina E, un antioxidant care ajută la protejarea celulelor creierului împotriva stresului oxidativ.
3. Fructe de pădure, cum ar fi afinele sau zmeura, sunt bogate în antioxidanți, inclusiv vitamina C. Fructele de pădure conțin antioxidanți, în special flavonoide. Cercetările sugerează că tocmai acești antioxidanți fac din micuțele fructe de pădure alimente benefice pentru sănătatea creierului.
4. Ciocolata neagră este bogată, de asemenea, în flavonoide, un tip de compuși cu proprietăți antioxidante. Flavonoidele au fost asociate cu îmbunătățirea fluxului sângelui către creier, ceea ce poate sprijini funcționarea optimă a celulelor cerebrale și a memoriei.
5. Avocado este bogat în grăsimi mononesaturate și conține, de asemenea, vitamina K și acid folic. Datorită acestor proprietăți, avocado poate contribui la prevenirea cheagurilor de sânge în creier și ajută la îmbunătățirea funcției cognitive, în special când este vorba despre memorie și concentrare, potrivit doc.ro.
Totuși, toate aceste alimente trebuie să fie consumate cu moderație, ca parte din dieta zilnică. Acestea nu pot înlocui studiul, ci doar pot contribui la îmbunătățirea capacității de concentrare în timpul învățării.
Alte alimente care ajută memoria sunt ouăle sau broccoli, care pot fi consumate împreună la micul dejun.