Antena 3 CNN Externe Mapamond AI înlocuiește profesorii la o școală din Londra. Elevii plătesc o sumă uriașă pentru a participa la cursuri

AI înlocuiește profesorii la o școală din Londra. Elevii plătesc o sumă uriașă pentru a participa la cursuri

de Ioana Coman    |   

O școală privată din Londra va deschide, din septembrie, prima clasă din Regatul Unit în care inteligența artificială (AI) va prelua rolul profesorilor umani. Pentru asta, elevii vor plăti 27.999 de lire sterline pe an, scrie Sky News.

În Londra va fi inaugurat primul laborator educațional din Marea Britanie unde inteligența artificială (AI) va înlocui profesorii tradiționali. Acest nou tip de clasă promite să revoluționeze modul de predare, oferind lecții personalizate fiecărui elev prin intermediul AI.

Proiectul pilot își propune să evalueze eficiența acestei tehnologii în educație, analizând cum pot elevii să învețe într-un mediu complet automatizat.

20 de elevi vor lua parte la acest proiect pilot. Ei vor folosi platforme AI și căști de realitate virtuală pentru a învăța, cu un plan de lecții personalizat care se adaptează nevoilor lor. 

Deși AI gestionează majoritatea materiei, trei „antrenori de învățare” vor fi prezenți în sală pentru a oferi suport și a preda materii pe care AI încă nu le poate aborda eficient, cum ar fi arta și educația sexuală.

Pentru asta, fiecare elev va plăti anual o taxă de 27.000 de lire sterline.

John Dalton, co-directorul școlii, susține că AI poate oferi o precizie și o acuratețe greu de atins de profesorii umani. „Cred că este foarte dificil să atingem nivelul de precizie și acuratețe [al IA] și, de asemenea, acea evaluare continuă", afirmă el.

Elevii par entuziasmați de această nouă abordare. Joseph, un elev care a testat sistemul, apreciază capacitatea AI de a identifica și adresa punctele slabe ale fiecărui student, ceva ce un profesor uman, cu mulți elevi, ar putea să nu reușească întotdeauna.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile