Cum sesizezi o groapă ce trebuie asfaltată
Alex Vîlvoi este inițiatorul unui proiect inedit - România Fără Gropi. A dezvoltat şi o aplicaţie prin care şoferii pot transmite petiţii către autorităţi, acolo unde observă o groapă în asfalt. Cetățeanul C. a încercat aplicația pentru a sesiza o groapă aflată pe una dintre cele mai aglomerate intersecţii din Bucureşti - Splaiul Unirii cu Şoseaua de Centură, locul de legătură cu Autostrada Soarelui.
Se accesează site-ul Romaniafaragropi.ro și se completează formularul RFG. Odată trimisă, petiția ajunge la Poliţia Rutieră. Ulterior, se face o notificare către administratorul drumului care ar trebui însoțită și de o amendă pentru problema din teren.
Nu este prima petiţie făcută pentru groapa sesizată de Cetățeanul C., însă lucrările de până acum au fost doar de mântuială şi, după fiecare ploaie, asfaltul a dispărut. De data aceasta, după o promisiune a lui Ovidiu Barbier, director adjunct la Direcția Regională de Drumuri și Poduri București, groapa a fost astupată.
Cum își pot recupera banii românii care își strică mașinile în gropi
Dacă mașina ta suferă pagube serioase după ce ai trecut printr-o groapă tot ce trebuie să faci este să soliciți intervenția poliției pentru o constatare. În niciun caz nu trebuie să renunți dacă aceștia te refuză. Foarte utile sunt și pozele cu craterele din asfalt.
Dosarul astfel format se depune la administratorul drumului, împreună cu devizul de reparație al mașinii.
De cele mai multe ori, disputa ajunge pe masa judecătorilor şi durează între 6 luni şi poate doi ani până să vă recuperaţi banii. Şansele unui succes sunt destul de mari, spun avocaţii. Trebuie doar să aveţi răbdare, întrucât instanţele sunt supraaglomerate cu alte dosare.
Ai dat cu mașina într-o groapă? Vezi cum poți să îți recuperezi banii pe reparație