Antena 3 CNN Alegeri locale 2024 Aeroportul "Delta Dunării" a fost refăcut. Horia Teodorescu anunţă data la care turiştii pot ajunge în Tulcea cu avionul

Aeroportul "Delta Dunării" a fost refăcut. Horia Teodorescu anunţă data la care turiştii pot ajunge în Tulcea cu avionul

Lucrările de investiţii pentru modernizarea Aeroportului internaţional "Delta Dunării" au fost finalizate şi turiştii vor putea ajunge curând în Tulcea cu avionul. Conducerea aeroportului nu mai are nicio scuză, spune Horia Teodorescu, candidatul PSD pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Tulcea.

de Redacția Antena 3 CNN    |   

"Eu știu că e o întreagă discuție și pe acest aeroport, că n-au aterizat avioane, că n-au venit avioane, nu sunt pasageri ș.a.m.d. Nu puteau să vină. Mă rog, sunt răutăți locale, spun eu.

Ca să ai legitimitatea să aduci o cursă cu pasageri, în primul rând trebuie să fii validat de Autoritatea Aeronautică Europeană care spune dacă îndeplinești condiționalitățile.

Nu puteam să avem aeroport, dacă n-aveai terminal, dacă nu aveai pistă, dacă nu aveai dotări, dacă nu aveai cum să spun toate dotările pentru siguranță", a spus Horia Teodorescu, luni, la Antena 3 CNN.

Aeroportul "Delta Dunării", modernizat cu fonduri europene

Primii turişti ar putea ateriza pe aeroport în luna septembrie, fiind deja discuţii începute.

Potrivit lui Horia Teodorescu, aeroportul este pregătit pentru a putea face contracte pentru curse.

Autorităţile caută companii aeriene pentru zboruri spre Deltă

"Acum nu mai aveam nicio scuză. Deci, din momentul ăsta, atât președintele Consiliului Județean, cât și aeroportul în sine, conducerea aeroportului, nu mai are nicio scuză dacă din septembrie nu încep să aducă avioane.

Sunt discuții pentru charter, sunt discuții pentru curse regulate de linie", a mai spus candidatul PSD pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Tulcea.

Din 2016 până în prezent, CJ Tulcea a alocat 70 de milioane de euro, prin patru proiecte finanţate din fonduri europene, pentru a moderniza infrastructura aeroportuară.

Cine e Horia Teodorescu

Horia Teodorescu este candidatul PSD la Consiliul Județean Tulcea (CJT), au transmis social-democrații într-un comunicat de presă. Este fost deputat PSD (2008-2012) și de trei mandate șef al județului. 

Teodorescu va candida astfel în 9 iunie pentru al patrulea mandat de președinte al Consiliului Județean Tulcea.

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Lista medicamentelor și alimentelor care dau rezultat fals-pozitiv la testul anti-drog