Antena 3 CNN Emisiuni Gătit la costum Adrian Titieni, un simbol al cinematografiei și teatrului din România, a gătit alături de Ştefan Lungu: "Mă strigă marea pe nume"

Adrian Titieni, un simbol al cinematografiei și teatrului din România, a gătit alături de Ştefan Lungu: "Mă strigă marea pe nume"

I.D.
2 minute de citit Publicat la 14:20 12 Dec 2024 Modificat la 14:20 20 Dec 2024

Ediţia 12 Gătit la costum a fost una vibrantă, cu tradiții, sărbători, filme și experiențe de viață, cu un accent deosebit pe gătit și pe legătura între familie și mese festive. De la începutul emisiunii, Ştefan Lungu a povestit despre surpriza pe care echipa i-a pregătit-o, menționând că ziua de 14 decembrie coincide cu aniversarea sa, iar acest lucru a creat un sentiment de neliniște, deoarece nu știa exact cui și ce va găti. „E complicat atunci când nu știi la ce să te aștepți, ce să prepari și cum să prepari”, a spus el.

Sano a fost şi de această dată asul din mâneca lui Ştefan Lungu. Gazda emisiunii a folosit cu încredere produsele de igienizare Sano, care au asigurat un spaţiu de gătit igienic.

Producătorii Andreea Apetre şi Ionuţ Ionescu au fost primii invitaţii care au gătit alături de Ştefan Lungu în ediţia din acest weekend. Andreea Apetre şi Ionuţ Ionescu au împărtășit amintiri din copilărie, referindu-se la tradițiile sărbătorilor și la momentele speciale din familie.

În ceea ce privește pregătirile de Crăciun, discuțiile s-au concentrat pe atmosfera caldă și tradițională din jurul meselor de sărbători, cu preparate delicioase, cum ar fi „supa de pui cu găluște de griș” și „cartofii prăjiți”. Un alt moment amuzant a fost legat de o gătire „puțin mai riscantă” în care curcanul pe care îl pregătea Ştefan a fost „ars în flăcări” din cauza unei încercări de a-l încălzi prea brusc, dar cu un umor care a adus zâmbete.

Adrian Titieni, un actor cu un palmares impresionant, a fost alt invitat al acestei ediţii. Actorul a vorbit cu sinceritate despre experiențele sale profesionale și personale. O întâlnire cu o profesoară de utilaj tehnologic i-a schimbat destinul. Aceasta a văzut un potențial în el și l-a încurajat să urmeze o carieră în teatru, ceea ce, după cum recunoaște, a fost o alegere perfectă pentru el: "Am înțeles că dacă ea îmi oferă atâta credibilitate, înseamnă că trebuie să o urmez. M-am dus mai departe și cred că n-am greșit deloc", spune Titieni despre începuturile sale în teatru și film.

Primul său rol important a fost în piesa "Harap Alb" în 1984, iar debutul în film a fost în "Pas în doi", tot în același an. Aceste începuturi au marcat un drum care a continuat pe marile scene ale cinematografiei românești, iar astăzi, actorul este un simbol al cinematografiei și teatrului din România. 

În ceea ce privește călătoriile sale prin România, actorul a povestit despre momentele deosebite din tinerețe, când a descoperit frumusețea țării: "Am făcut un periplu prin București, Bucovina, Maramureș, Banat și am avut un impact puternic. Dacă ești singur, ești mult mai receptiv la tot ce te înconjoară." 

Chiar și în timpul sărbătorilor, Adrian Titieni își amintește cu nostalgie tradițiile din copilărie: "Toate sărbătorile erau cu această amprentă a plugușorului, a colindatului. Dar când am venit în București, am fost dezrădăcinat."

Într-o discuție mai relaxată, actorul a povestit despre preparatele preferate din copilărie, cum ar fi "supă de pui cu găluște de griș" și "cartofi prăjiți", dar și despre felul în care își petrece vacanțele, cu o legătură profundă față de natură și tradiții.

Pe final, întrebat ce ar face dacă ar avea o zi liberă complet, Adrian Titieni a mărturisit că ar merge la mare, un loc care îl atrage chiar dacă s-a născut la munte. "Mă strigă marea pe nume", mărturisește el cu un zâmbet, în timp ce adaugă că, de fapt, el preferă să facă excursii scurte în Grecia, pentru a se relaxa. 

Citește mai multe din Gătit la costum
» Citește mai multe din Gătit la costum
TOP articole