Antena 3 CNN Actualitate Adrian Năstase: „Am văzut și văd în Ion Iliescu un reper de normalitate politică”

Adrian Năstase: „Am văzut și văd în Ion Iliescu un reper de normalitate politică”

Ion Iliescu, primul președinte postdecembrist, împlinește astăzi 89 de ani. Relația fostului șef de stat cu partidul pe care l-a fondat s-a răcit în ultima perioadă, iar Ion Iliescu a refuzat să mai participe la evenimentele importante, precum congresul de alegere al lui Liviu Dragnea în fruntea partidului. 

Adrian Năstase, fostul premier al României, a spus la Antena 3 că vede în Ion Iliescu un „reper de normalitate politică”. 

„Cu prilejul unei aniversări, noi suntem tentați să privim trecutul, să rememorăm, cu nostalgie sau nu, momentele care ne-au legat, ne-au oferit substanța unei relații personale sau politice în trecut. Cred că ar nedrept să vorbesc în această zi doar la timpul trecut de Ion Iliescu. Pe o scenă publică care e dominată de sandaluri meschine, de autism politic, echilibrul și înțelepciunea care îl definesc pe Ion Iliescu au devenit un capital extrem de prețios. Mai presus de orice, în Ion Iliescu am văzut și văd un reper de normalitate politică. Eu regret faptul că spiritul de la Snagov, capacitatea de a construi un consens politic pentru temele importante, cele care l-au definit pe Ion Iliescu în mandatele sale de președinte nu se regăsesc astăzi în construcția politică a PSD-ului. E important ca Ion Iliescu să aibă posibilitatea să transmită anumite mesaje, să poată participa la anumite acțiuni și să simtă solidaritate”, a spus Năstase. 

Subiecte în articol: Adrian Nastase Ion Iliescu politica
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile