Antena 3 CNN Actualitate Doi adolescenți morți imediat ce au ieșit din izolare, post COVID. Care este explicația medicilor

Doi adolescenți morți imediat ce au ieșit din izolare, post COVID. Care este explicația medicilor

Laura Dinu
1 minut de citit Publicat la 11:29 28 Ian 2022 Modificat la 11:30 28 Ian 2022

Două decese s-au produs în rândul unor pacienți foarte tineri. 

O tânără de 15 ani dintr-o comuna din Vaslui a murit în ambulanță, în brațele medicilor. Fata s-a prezentat, împreună cu mama ei, la cabinetul medicului de familie, în stare gravă, cu febră, tuse și cu o saturație de 80% a oxigenului din sânge. Starea fetei s-a agravat la câteva zile după ce a ieșit din izolare.

În urma unul scurt control, medicul a observat că saturația oxigenului în sânge la fată este de doar 80%, așa că a solicitat intervenția de urgență a ambulanței pentru a o transporta la spitalul din Vaslui

A fost trimisă inițial o ambulanță, însă, când medicii au văzut că starea fetei de sănătate se înrăutățește, au solicitat și intervenția ambulanței de Terapie Intensivă mobilă. 

Însă cu toate îngrijirile acordate, pacienta a intrat în stop cardio-respirator. În ciuda tuturor manevrelor de resuscitare, medicii nu au reușit să o readucă la viață și au fost nevoiți să declare decesul. 

Primele cercetări arată că decesul a fost provocat de o afecțiune a inimii apărută post infectării cu COVID.

Tânăr de 20 de ani, mort în fața colegilor

Cu doar o zi înainte, un incident similar a avut loc la Botoșani. Acolo, un tânăr de 20 de ani, și el proaspăt ieșit din izolare, a murit în incinta internatului. La sosirea ambulanțierilor, acesta era deja în stop cardio-respirator. 

”Infecția cu SARS CoV-2, indiferent de vârstă, ne-a învățat că nu trebuie dusă pe picioare”

Medicul Carmen Dorobăț a intrat în direct la Antena 3 unde a explicat cât este de periculos ca simptomele COVID să fie neglijate, chiar și în cazul copiilor. 

”Noi am atras atenția asupra acestor persoane tinere, la care răspunsul de apărare este deosebit de zgomotos. Și ca urmare pot fi afectate organe importante precum plămânul și inima. La organismul tânăr în special, formele care nu le pun probleme trebuie urmărite, iar evaluarea de către medicul care îngrijește pacientul respectiv fie acasă, fie la spital, trebuie făcută cu atenția iar pacientul să respecte tot ceea ce i se spune în momentul în care iese din carantina. 

Infecția cu SARS CoV-2, indiferent de vârstă, ne-a învățat că nu trebuie dusă pe picioare. În special nu trebuie dusă pe picioare minimizând-o. Examenul radiologic pulmonar este absolut necesar, orice modificare a stării de sănătate care apare trebuie spusă din timp medicului care îngrijește pacientul respectiv tocmai pentru a nu apărea complicații”, a declarat Carmen Dorobăț la Antena 3. 

Etichete: Carmen Dorobăț
Citește mai multe din Actualitate
» Citește mai multe din Actualitate
TOP articole