Antena 3 CNN Actualitate Locale Adolescentul de 15 ani a recunoscut că incendiul care a mistuit un bloc la Constanța a izbucnit din cauza lui și a unui prieten

Adolescentul de 15 ani a recunoscut că incendiul care a mistuit un bloc la Constanța a izbucnit din cauza lui și a unui prieten

Unul dintre suspecţii bănuiţi că ar fi provocat incendiul din Constanţa a fost reţinut. Este vorba despre un adolescent de 15 ani, bănuit că împreună cu un alt adolescent de 13 ani ar fi pus focul din parcarea blocului.

de Laura Dinu    |   

La audieri cei doi au mărturisit fapta, dar au spus că totul a fost doar o joacă.

37 de maşini au ars în totalitate şi 24 de familii au rămas acum pe drumuri, iar autoritățile locale le-au pus la dispoziție temporar alte apartamente. 

Băiatul de 15 ani a fost reținut joi seara pentru 24 de ore iar vineri va fi supus unei expertize psihiatrice.

În schimb pentru copilul de 13 ani nu se pot lua măsuri pentru ca în România copiii sub 14 ani nu pot răspunde penal.

Camerele de supraveghere i-au surprins pe cei doi puști când intrau in parcarea blocului cu doar câteva secunde înainte de incendiul devastator. În scurt timp, cei doi au fost văzuți în timp ce fugeau din parcarea subterană a blocului și s-au făcut nevăzuți.

Potrivit anchetatorilor, cei doi copii ar fi provocat incendiul în joacă cu materiale combustibile și au fugit imediat ce și-au dat seama ce au făcut.

Intre timp au apărut noi imagini în care, disperați, locatarii din bloc și-au riscat viața pentru a scoate mașinile din incendiu.

Întregul bloc a fost distrus în incendiu, iar 37 de mașini au ars în totalitate.

Subiecte în articol: adolescent incendiu Constanța
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Obțin Marine le Pen și Jordan Bardella majoritatea absolută?