Antena 3 CNN Coronavirus O adolescentă de 15 ani a murit în ziua în care era programată la vaccinare

O adolescentă de 15 ani a murit în ziua în care era programată la vaccinare

O adolescentă de 15 ani din Marea Britanie a murit de COVID-19 în ziua în care era programată să se vaccineze. Tânăra era sănătoasă, iar părinţii ei nu îşi pot reveni din şoc.

de Alexandra Ionescu    |   

Jorja Halliday, din Portsmouth, a murit la spitalul Queen Alexandra la 4 zile după ce a fost diagnosticată cu COVID-19, și chiar în ziua în care era programată la vaccinare.

Tracey Halliday, mama acesteia a spus că Jorja nu avea probleme de sănătate, făcea sport, avea mulți prieteni și avea în față un viitor luminos. 

”Era foarte activă, îi plăcea să iasă și să petreacă timp cu prietenii ei. Devenise o domnișoară foarte frumoasă, era inimoasă și mereu voia să îi ajute pe ceilalți.

Este sfâșietor, copiii tăi ar trebui să trăiască mai mult decât tine, pur și simplu nu pot să-mi revin”, a spus ea. 

Jorja nu avea nicio problemă de sănătate. A început să manifeste câteva simptome de răceală nainte de a face un test PCR, al cărui rezultat a fost pozitiv, și ca urmare, s-a autoizolat acasă. 

Duminică au început durerile în gât, iar până luni se agravaseră atât de tare că nu mai putea să mănânce deloc. 

Un medic i-a prescris antibiotice, dar starea de sănătate a fetei s-a înrăutățit. Un alt medic a observat că ritmul cardiac i s-a dublat față de valoarea normală, și a fost dusă la spital.

”Și-au dat seama cât de serios este, dar mi-au permis să o ating, să o țin de mână, să o îmbrățișez. 

Am fost cu ea tot timpul. Au încercat să o conecteze la un ventilator, să-i dea corpului spațiu să își revină, dar ritmul cardiac nu i s-a stabilizat. Inima ei nu a rezistat. Au făcut tot ce au putut pentru a o salva”.

Rezultatele preliminare ale medicului legist au indicat că Jorja avea miocardită COVID, inflamație cardiacă cauzată de virus.

Tracey Halliday a spus că fiica ei a murit în ziua în care fusese programată pentru vaccinarea anti-COVID-19, potrivit The Guardian.

 

Subiecte în articol: COVID-19 adolescenta Marea Britanie
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Lista medicamentelor și alimentelor care dau rezultat fals-pozitiv la testul anti-drog