Antena 3 CNN Politică Miniștrii PNL au fost convocați la partid după „ruperea coaliției cu PSD”. „Rămânem în Guvern să ne asigurăm că PSD nu fură alegerile”

Miniștrii PNL au fost convocați la partid după „ruperea coaliției cu PSD”. „Rămânem în Guvern să ne asigurăm că PSD nu fură alegerile”

de Robert Kiss    |   

Miniștrii PNL au fost chemați, marți, la sediul partidului pentru o discuție cu conducerea liberală despre „ruperea coaliției cu PSD”, anunțată cu o zi în urmă de președintele partidului Nicolae Ciucă. „Va continua coaliția în Guvern chiar dacă nu mai există coaliție”, a declarat ministrul Dezvoltării Adrian Veștea, după discuții. De asemenea, purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe, spune că liberalii nu iau în calcul ieșirea de la guvernare.

„Prioritatea PNL în momentul de față este să nu lase alegerile la cheremul PSD. Ministerul Afacerilor Interne și Ministerul Justiției sunt instituții importante pentru asigurarea corectitudinii alegerilor. Miniștrii liberali se vor asigura că PSD nu fură alegerile. Acesta este unul dintre motivele pentru care PNL rămâne la guvernare”, a scris, într-un mesaj publicat pe Facebook, prim-vicepreședintele PNL Dan Motreanu.

Despre ruperea coaliției, dar rămânerea la guvernare a vorbit și purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe. Acesta a spus că liberalii nu iau în calcul ieşirea de la guvernare şi că discuţiile de marţi pe care conducerea partidului a avut-o cu miniştrii liberali au vizat agenda următoarei şedinţe de guvern, deoarece dialogul politic cu PSD a fost sistat.

„Sunt chestiuni de interes, care ţin, de exemplu, de Ministerul Dezvoltării, de viitorul Consiliu JAI, de salarizarea în zona culturii. Agenda şedinţei de guvern de mâine a fost principalul subiect. (...) Fiecare ministru în parte şi-a expus proiectele pe care are pe ordinea de zi, discutate de altfel cu conducerea partidului”, a spus Stroe la sediul central al PNL.

El a subliniat că funcţionarea Guvernului se va face punctual şi că pe fiecare subiect în parte va exista decizie politică.

„Există, din punct de vedere tehnic, câţiva coordonatori ai acţiunii guvernamentale a PNL, şi anume secretarul general al partidului şi prim-vicepremierul Cătălin Predoiu. Atât timp cât nu vom mai avea niciun fel de puncte de legătură, de negociere în cadrul coaliţiei, PNL îşi rezervă dreptul de a se poziţiona pe fiecare subiect în parte în directă relaţie cu interesul, ideile şi lucrurile pe care le stabilim aici, în sediul PNL”, a afirmat el.

Stroe a precizat că PNL nu ia în calcul ieşirea de la guvernare și că nu se pune problema retragerii miniștrilor PNL din guvern.

Prezent la discuția cu conducerea partidului, ministrul de Interne Cătălin Predoiu a spus că „ședințele de guvern vor fi mai riguroase” după decizia luată de Nicolae Ciucă. „Ne vom întâlni mai des la partid înaintea ședințeilor”, a spus acesta.

„Va continua coaliția în Guvern, chiar dacă nu mai există coaliție”, a spus și ministrul Dezvoltării, Adrian Veștea, care a explicat că nu se poate face opoziție în guvern.

Și ministrul Fechet a declarat că va avea aceleași relații cu PSD. „Nu s-a schimbat nimic”, a spus ministrul.

Într-un mesaj publicat pe Facebook, prim-vicepreședintele PNL, Dan Motreanu, i-a atacat pe partenerii din guvern.

„PSD a rămas același partid bolșevic, ”oferta” sa pentru români fiind cunoscută: mineriade, blocarea voturilor diasporei, ordonanța 13, reprimarea manifestației din 10 august. Bonus în era PSD-Ciolacu, așa-zis de reformă – interzicerea unei candidaturi, pe motive care nu figurează în lege. PSD are în ADN ideea bolșevică a controlului absolut al statului, fiind un partid flămând de putere, care îi consideră ”dușmani ai poporului” pe toți cei care au alte opinii decât partidul stat. PSD e un pericol pentru democrație, pentru buna guvernare.

Subminarea democrației este o linie roșie pentru PNL. Culmea obrăzniciei, liderii PSD dau lecții de euro-atlantism, în timp ce recunosc că ar guverna cu AUR! Prioritatea PNL în momentul de față este să nu lase alegerile la cheremul PSD. Ministerul Afacerilor Interne și Ministerul Justiției sunt instituții importante pentru asigurarea corectitudinii alegerilor. Miniștrii liberali se vor asigura că PSD nu fură alegerile. Acesta este unul dintre motivele pentru care PNL rămâne la guvernare. Românii au de făcut o alegere clară între PSD, partid care aplică regulile bolșevice de control absolut al instituțiilor statului, și PNL, un partid care sprijină democrația, așa cum a făcut-o în toată istoria sa. Trebuie să blocăm din nou obsesiile totalitare ale PSD și sunt convins că românii înțeleg acest lucru”, scrie acesta.

Marți, social democrații le-au cerut liberalilor să „manifeste maturitate politică” și să revină la discuțiile din Coaliție care au legătură cu activitatea guvernului. Mesajul PSD, transmis într-un comunicat de presă, vine după ce președintele PNL, Nicolae Ciucă a anunțat că rupe coaliția cu PSD, însă PNL rămâne în guvern. Totodată, USR a anunțat că vrea să depună o moțiune de cenzură, însă are nevoie de cel puțin 117 semnături. Elena Lasconi le-a cerut liberalior să susțină moțiunea și să demită guvernul din care PNL face parte.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile