Adina Anghelescu, unul dintre jurnaliştii cu cea mai mare experienţă în domeniul justiţiei, a vorbit în cadrul emisiunii ''Punctul de Întâlnire'', despre cum se desfăşoară ancheta din Caracal, dar şi despre clanurile mafiote din oraşele mici.
''Evident că s-a greşit foarte mult la început. Desigur, ţara asta a luat-o pe tobogan în jos de foarte multă vreme. Statul mafiot se vede foarte bine de la rădăcina societăţii, adică în rural, în oraşele mici, în plan local, unde toată lumea se cunoaşte cu toată lumea, majoritatea sunt rude între ei şi unde s-a creat de-a lungul timpului şi această pânză a clanurilor. Prima hartă a clanurilor a fost făcută de domnul chestor Obescu. Harta arată la fel şi acum. E adevărat că pe aici pe colo s-au mai destructurat dintre clanuri, dar după cum ştim bine când tai capul hidrei, înclanurile mafiote apare alt lider, sau un altul care îi ţine locul celui care este în puşcărie. E foarte greu de luptat cu aceste clanuri, mai ales că şi oamenii sunt extrem de fricoşi, temători, ba ma mult, societatea a devenit lipsită de empatie (...)
Sunt patru procurori care lucrează la cazul Caracal, care au preluat dosarul pe trafic de persoane de la DIICOT Craiova. Nu au explus nicio variantă. Un raport preliminar, anchetatorii nu pot face. Ei au un plan de anchetă în care, faza de urmărire penală este nepublică, tocmai pentru că dacă ei ar veni şi ar infirma în fiecare zi ceea ce noi jurnaliştii ajungem să aflăm, ar însema ca persoanele pe care ei le au ţintă, (...) sau martorii să afle tot ce se întâmplă şi să se pună de acord, la o eventuală reaudiere, să fe toţi cu aceeaşi trompetă'', a spus Adina Anghelescu.