Antena 3 CNN Actualitate Social Adevărul în cifre despre România! Țara celor 18.300 de biserici și a 14.000 de case de pariuri

Adevărul în cifre despre România! Țara celor 18.300 de biserici și a 14.000 de case de pariuri

În acest moment în România sunt 18.300 de biserici și peste 15.100 de cabinete stomatologice. În plus, numărul caselor de pariuri terestre a ajuns la aproape 14.000, în comparație cu 2001, când românii aveau doar 67 de unități.

Dacă în ceea ce privește bisericile era de așteptat pentru că avem aproape 14.000 de localități la nivelul întregii țări și câte cel puțin o biserică în fiecare, numărul cabinetelor stomatologice crește de la lună la lună. Iar specialiștii au răspunsul la întrebarea ”De ce se întâmplă asta?”. În România se face turism medical!

”Poate să fie o surpriză că avem 15.000 de cabinete stomatologice din moment ce intervențiile în România nu sunt decontate de stat. Dar numărul mare este furnizat de turismul medical de care beneficiază țara noastră. Nu e o glumă! Sunt mii de italieni, de exemplu, care vin special aici și se tratează pentru că prețurile sunt foarte mici în comparație cu ce se întâmplă la ei. În Franța, serviciile stomatologice se decontează, ei nu vin aici! N-au de ce. În rest, marea majoritate a europenilor preferă să vină în România cu avionul, să se cazeze, să plătească intervențiile, pentru că tot ies în avantaj din punct de vedere financiar”, a explicat pentru Libertatea sociologul Vladimir Ionoș. 

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile