Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Adevărul despre legumele congelate. Nu te-ai fi așteptat la ce spun nutriționiștii

Adevărul despre legumele congelate. Nu te-ai fi așteptat la ce spun nutriționiștii

M.Z.
<1 minut de citit Publicat la 08:51 21 Dec 2016 Modificat la 08:51 21 Dec 2016

Legumele sau fructele care par proaspete nu sunt întotdeauna mai bune decât cele congelate, pentru că de la recoltare şi până când le pui pe masă pot trece chiar şi două săptămâni, potrivit Unica.ro.

Cumpărând legume congelate, crezi că iei roşii proaspete, dar, de fapt, ele sunt culese cu multe zile înainte şi se pare că în acest timp încep să-şi piardă din valoarea nutritivă. În aceste conditii, arată Daly Mail, fasolea verde îşi pierde până la 45% din nutrienţi, broccoli şi conopida pierd 25%, iar morcovii sunt cu 10% mai puţin hrănitori.

Legumele la pungă, care sunt congelate imediat după culegere, chiar dacă sunt mai vechi de 16 zile, nu îşi pierd nutrienţii sau cel putin nu în aceeaşi măsură ca cele necongelate. Se pare că mazărea congelată conţine cu 30% mai multă vitamina C decât cea proaspătă, iar fasolea verde conţine cu 45% mai multă vitamină.
 

Etichete: legume
Citește mai multe din Viață sănătoasă
» Citește mai multe din Viață sănătoasă
TOP articole