Antena 3 CNN Actualitate Adevărul din spatele testelor PCR! Cum poți fi pozitiv, dar nu contagios

Adevărul din spatele testelor PCR! Cum poți fi pozitiv, dar nu contagios

Laura Dinu
2 minute de citit Publicat la 22:15 29 Oct 2020 Modificat la 22:15 29 Oct 2020

Carl James Heneghan este profesor la Universitatea din Oxford, medic generalist britanic, director al Centrului de Medicină Bazată pe Dovezi și membru al Colegiului Kellogg.

Acesta invocă 25 de studii făcute pe testele RT-PCR și atrage atenția asupra unui fenomen incredibil: cum poți fi pozitiv, fără a transmite infecția mai departe. 

”Trebuie să înțelegem ce înseamnă o internare în intervalul de 28 de zile de la o infectare activă”

”Interesant e în Spania. Am văzut ce se întâmplă în Spania. Dacă te duci să faci o operație la șold și îți faci un test PCR, o să te treacă la internați pentru COVID. De asta trebuie să înțelegem ce înseamnă o internare în intervalul de 28 de zile de la o infectare activă și dacă chiar ai COVID? Sau poate ești internat în spital pentru altă afecțiune. 

Pentru că acest COVID înseamnă un grup de simptome cauzate de o pneumonie, care ar putea să te trimită la Terapie Intensivă. Și vreau să spun aici ceva foarte important, despre care am scris în Spectator și a apărut ulterior și în New York Times. Și suntem pe punctul de a actualiza analiza. 

”Cu cât mai mult trebuie să amplifici cantitatea de ARN, cu atât mai puțin virus înseamnă că ai avut la început”

Când faci un test PCR, de fapt amplifici cantitatea de ARN, pe care o pui într-o copie ADN și apoi, exponențial, dublezi acea cantitate de ADN. Asta se numește seria de cicluri. 

Cu cât mai mult trebuie să amplifici cantitatea de ARN, cu atât mai puțin virus înseamnă că ai avut la început. 

Asta este important pentru că poți face așa ceva chiar și cu o singură copie de ARN de la o persoană. 

”Am găsit urme de ARN chiar și după 78 de zile”

E o diferență totală între a fi contagios, care înseamnă 7 zile de la declanșarea simptomelor, până la ziua 8 când nu mai poți găsi oameni contagioși în afară de câțiva care ajung la Terapie Intensivă și a căror stare se înrăutățește. 

Am găsit urme de ARN chiar și după 78 de zile pentru că ARN are la bază 20 de perechi și durează mult să dispară din organism. 

”Când îi iei pe oamenii asimptomatici, nu ai nicio idee dacă au ACUM o infecție activă sau au avut-o acum 2-3 luni”

Așadar, atunci când îi iei pe oamenii asimptomatici, nu ai nicio idee dacă au ACUM o infecție activă sau au avut-o acum 2-3 luni. Pentru că, în timp, virusul e distrus de organism. Asta se întâmplă cu toți virușii. 

Poți stabili un prag pentru cicluri care să îți spună că ești contagios, care înseamnă 1 milion de copii la 1,000 dintr-o mostră. Asta înseamnă un număr de 25 de cicluri. Dacă faci asta, poți să îi găsești pe cei care sunt contagioși.

”Modul în care acum testele sunt folosite e o harababură”

Dar modul în care acum testele sunt folosite, e o harababură care spune că, indiferent de cantitatea de ARN din organism, ești pozitiv. O să vedem că lumea o să înțeleagă asta. 

Noi am explicat asta deja de 3 sau 4 ori în Spectator și am dus discuția mai departe, iar acum a intrat pe radarul spitalelor pentru că sunt deja 25 de studii care confirmă asta, dintre care 10 au apărut în ultimele 3 săptămâni. Ideea asta devine tot mai importantă”, spune Carl Heneghan. 

Etichete: teste PCR
Citește mai multe din Actualitate
» Citește mai multe din Actualitate
TOP articole