Antena 3 CNN Externe Mapamond Adam Britton, expertul britanic în crocodili care a recunoscut că a torturat, violat și ucis zeci de câini, va sta 10 ani în închisoare

Adam Britton, expertul britanic în crocodili care a recunoscut că a torturat, violat și ucis zeci de câini, va sta 10 ani în închisoare

de Georgiana Marina    |   

Adam Britton, un renumit expert britanic în crocodili care a recunoscut că a torturat, violat și ucis zeci de câini, a fost condamnat la 10 ani de închisoare în Australia, scrie BBC.

Adam Britton, care a lucrat pentru BBC și National Geographic, a pledat vinovat pentru 56 de acuzații legate de cruzime față de animale. El a recunoscut, de asemenea, acuzațiile privind postarea videoclipurilor pe internet, unde accesa și materiale despre abuzuri asupra copiilor.

Judecătorii au stabilit că bărbatul de 53 de ani s-a filmat torturând animalele până când aproape toate au murit, iar apoi a distribuit videoclipurile pe internet,  sub pseudonime.

Abuzul lui a durat ani de zile și a trecut neobservat până când a fost dat de gol de un indiciu într-unul dintre videoclipurile sale. Britton a fost arestat în aprilie 2022, după ce proprietatea sa din Darwin a fost percheziționată, iar anchetatorii au descoperit și materiale de abuz asupra copiilor pe laptopul său.

BBC scrie că judecătorul a avertizat uneori oamenii să părăsească sala de judecată în timpul procesului, din cauza detaliilor mult prea explicite și înfiorătoare.

Britton a avut un „interes sexual sadic” pentru animale, cel puțin din 2014, au declarat procurorii în fața instanței, și, pe lângă faptul că și-a exploatat propriile animale de companie, a manipulat alți proprietari de câini pentru a le încredința pe ale lor. Dintre cei 42 de câini pe care i-a maltratat în 18 luni înainte de a fi arestat, 39 au murit.

Avocatul lui Britton a susținut că el a comis aceste infracțiuni din cauză că suferă de o tulburare rară care provoacă interese sexuale intense, neobișnuite.

Cine este Adam Britton

Născut în West Yorkshire, Britton a crescut în Marea Britanie înainte de a se muta în Australia pentru a lucra cu crocodili.

Cu un doctorat în zoologie, el și-a construit o reputație la nivel global pentru expertiza sa, deținând o poziție academică la Universitatea Charles Darwin și chiar l-a găzduit pe David Attenborough în timp ce veteranul prezentator a filmat o parte din documentarul Life in Cold Blood pe proprietatea sa.

 

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile