Antena 3 CNN Actualitate Acuzații grave făcute de Virgil Popescu: Asta ar trebui s-o întrebe bucureștenii pe Gabriela Firea

Acuzații grave făcute de Virgil Popescu: Asta ar trebui s-o întrebe bucureștenii pe Gabriela Firea

Virgil Popescu, ministrul Economiei și Energiei, a făcut afirmații grave la Antena 3. Acesta susține că este un ”fake news” afirmația făcută de Gabriela Firea, privind interzicerea subvenționării gigacaloriei.

Guvernul Orban ar vrea că doar acele familii care au un venit mai mic de 600 de lei pe membru de familie să primească ajutorul de căldură, arată informațiile Antena 3, așa-numiții ”consumatori vulnerabili”.

Reprezentanţii Ministerului Energiei spun că doar 20% din oamenii racordaţi la sistemul public de încălzire se vor încadra în categoria consumatorilor vulnerabili. Doar pentru ei primăriile vor suporta o parte din factură. Astfel, în jur de 1,5 milioane de bucureşteni vor plăti facturi uriaşe dacă subeventia pentru încălzire va fi modificată.

"Mai întâi am auzit de o cifră de 600 de lei. Nu știu de unde s-a scos. Nu există nicio cifră. Deci este un fake news. Am auzit 20% din populație. În Ministerul Energiei nu se lucrează la definirea consumatorului vulnerabil. Va fi un comitet interministerial, condus de Ministerul Muncii.", a spus Virgil Popescu la Antena 3.

Mai mult, acesta a acuzat Primăria Capitalei că vinde gigacaloria la un preț mult mai mare decât cel la care o cumpără.

”Guvernul PNL nu va interzice niciunei primării acordarea de subvenții. Cum să interzicem noi Primăriei București, când ea cumpără gigacaloria de la ELCEN cu 196 de lei și vinde cu 495 de lei de două ori și ceva mai mare. Strigător la cer. Dar nu e problema guvernului”, a mai spus ministrul.

”Nu înțeleg cine are interes să zgândere lumea. Probabil PSD. Nu vorbim de nicio scumpire la gaze, nu vorbim de nicio scumpire la energie, nici de oprirea subvențiilor. Întrebarea este la bucureșteni, s-o întrebe pe doamna Firea de ce vinde așa scump gigacaloria. Că sunt pierderi, dar nici chiar așa” a conchis ministrul.

Subiecte în articol: Gabriela Firea
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile