Antena 3 CNN Actualitate Acuzații grave după ce o tânără însărcinată a murit de COVID-19, în timp ce era plimbată între spitale. "E de neacceptat!"

Acuzații grave după ce o tânără însărcinată a murit de COVID-19, în timp ce era plimbată între spitale. "E de neacceptat!"

Claudia Simion
1 minut de citit Publicat la 18:50 31 Iul 2020 Modificat la 18:50 31 Iul 2020

O femeie de 39 de ani, însărcinată în 28 de săptămâni și mamă deja a patru copii, a fost confirmată pozitiv cu coronavirus. Tânăra și-a pierdut viața joi, chiar în timp ce era transportată de la spitalul din Arad spre Timișoara.

Medicii arădeni au decis ca tânăra să fie transferată la Timișoara, după ce au observat că starea ei de sănătate începea să se înrăutățească. Din nefericire, a făcut un stop cardiorespirator pe drum și nu a mai rezistat.

Acuzații grave privind modul în care a fost tratată pacienta. Ce spune managerul spitalului din Timișoara

„Astăzi am avut un caz halucinant la Spitalul Județean din Timișoara, din punctul nostru de vedere. O tânără de 38 de ani, însărcinată în 28 de săptămâni, pozitivă COVID-19, transferată de la Spitalul Județean Arad către Maternitatea Bega sau Spitalul de Boli Infecțioase, încă nu știm care, a făcut un stop cardio-respirator în Ambulanță și deci a fost redirecționată către UPU Județean pentru că este cel mai performant din regiune. Din păcate, pacienta a suferit încă trei stopuri cardio-respiratorii în UPU, iar ultima dată nu a mai putut fi salvată.

Atât ea, cât și fătul, au decedat. De ce este halucinant cazul? Pentru că din informațiile noastre pacienta a ajuns la Spitalul Județean Arad inițial asimptomatică, fiind depistată pozitiv în urma unui contact cu o altă persoană pozitivă. Nu a fost transferată la Maternitatea COVID-19 din județul Arad, ci a fost ținută la Spitalul Județean Arad inițial în Secția de Chirurgie pentru că acolo există zonă roșie, cu consult ginecologic fără probleme.

Atunci când pacienta a început să se decompenseze a fost transferată pe secția ATI a aceluiași spital, unde nu ar mai fi fost urmărită corespunzător. Din informațiile noastre, a fost <

Acest lucru este halucinant având în vedere că pacienta ar fi avut o saturație de oxigen de 70%, mult sub limita obligativității intubării, fiind deci un caz clasic de ATI. Fiindcă pacienta nu avea probleme ginecologice, dacă ar fi ajuns la noi la timp, noi am fi internat-o direct pe secția ATI pentru că exact acolo se face managementul unui caz care se agravează. O simplă intubare făcută la timp ar fi ajutat la salvarea a două vieți omenești, dintre care a unui făt. Astfel de întâmplări sunt oripilante și de neacceptat!”, a transmis managerul spitalului din Timișoara.


 

Citește mai multe din Actualitate
» Citește mai multe din Actualitate
TOP articole