Antena 3 CNN Actualitate Educație Activitățile extracurriculare sunt benefice pentru copii, dar cu măsură

Activitățile extracurriculare sunt benefice pentru copii, dar cu măsură

Georgiana Adam
1 minut de citit Publicat la 16:17 29 Sep 2022 Modificat la 16:17 29 Sep 2022

Nume sonore din domeniul cercetării în educație din România, Europa și America, psihologi și profesori, au dezbătut rolul și locul activităților extracurriculare în educația copiilor, în cadrul unei noi conferințe Webdidactica, organizată de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, în parteneriat cu Revista PSYCHOLOGIES România.

"Lumea în care se nasc copiii de astăzi este o lume complexă, într-o permanentă schimbare, iar aceștia trebuie să o înțeleagă, să fie pregătiți să-i facă faţă, și să accepte provocările într-un mod practic, creativ, inovator, lucru care poate fi realizat îmbinând activităţile şcolare cu activităţile extraşcolare/extracurriculare. Sunt foarte multe beneficia, dar sunt și copiii care iau parte la prea multe astfel de activități sunt supuși unor riscuri greu de gestionat fără sprijinul unui specialist. În mod normal, sunt recomandate una sau două activități extrașcolare, dintre care, una sportive și una creativă", a declarat psihologul Sabina Grosoșiu, în cadrul conferinței.

Prin alegerea unor activități extrașcolare, părinții și profesorii le oferă posibilitatea să își exploreze pasiunile, îi ajută să își dezvolte puterea de concentrare, spiritul de echipă, dar și încrederea în sine.

"O învățare cu adevărat trainică nu se realizează exclusiv între pereții clasei, ci și în natură, în muzee și biblioteci, pe stradă, la teatru sau în instituțiile în care lucrează părinții elevilor", a declarat Consuela Colțan, Profesor Învățământ Primar, speaker la conferința WEBDIDACTICA Educațional.

Citește mai multe din Educație
» Citește mai multe din Educație
TOP articole