Antena 3 CNN Externe Activiștii francezi au umplut cu ciment găurile unui teren de golf în semn de protest

Activiștii francezi au umplut cu ciment găurile unui teren de golf în semn de protest

Activiștii pentru climă afiliați la Extinction Rebellion au vizat terenurile de golf din sudul Franței, umplând găurile cu ciment în semn de protest față de scutirile de la restricțiile la apă, în timpul uneia dintre cele mai grave secete înregistrate vreodată, relatează Reuters.

de Claudia Popovici    |   

Franța le-a cerut locuitorilor să evite utilizarea neesențială a apei, cum ar fi spălarea mașinilor și udarea grădinilor. Cu toate acestea, activiștii se plâng de faptul că terenurile de golf au voie să continue să ude iarba.

Acțiunea de protest a avut loc la clubul de golf Vieille-Toulouse și, de asemenea, la terenul Garonne des Sept Deniers.

[GAL layout="3"]

Gerard Rougier, de la Federația Franceză de Golf a declarat pentru site-ul de știri France Info: „Un teren de golf fără iarbă este ca un patinoar fără gheață", încercând să justifice faptul că terenurile de golf au primit scutire de la restricțiile folosirii apei.

Extinction Rebellion Toulouse a postat pe Twitter o fotografie care aparent arată o gaură de golf umplută cu ciment și o pancartă pe care scrie: "Această gaură consumă 277.000 de litri. Tu bei atât de mult? #Stop Golf".

O petiție menită să elimine scutirea de care se bucură terenurile de golf franceze în timpul secetei spunea: „Nebunia economică primează în fața rațiunii ecologice".

Interdicțiile privind apa sunt puse în aplicare la discreția oficialilor regionali și, până acum, doar Ille-et-Villaine, în vestul Franței, a interzis udarea terenurilor de golf.

Franța a fost una dintre cele mai afectate de caniculă și secetă în Europa, pompierii luptând cu un incendiu masiv în pădurile din sud-vestul Franței.

Peste 100.000 de britanici au intrat în "grevă de plată" a facturilor la energie şi gaze

Britanicii boicotează facturile de energie şi gaze. Peste 100.000 de oameni s-au alăturat până acum, în doar câteva săptămâni, unei campanii de neplată în masă, inițiate luna trecută.

Britanicii refuză să-şi mai plătească gazul şi curentul în semn de protest faţă de creșterea preţurilor la energie.

Mișcarea de boicot urmărește ca un milion de gospodării să își anuleze, începând din octombrie, plățile directe la energie dacă guvernul nu ia măsurile necesare pentru redresarea preţurilor.

Se estimează că acest lucru ar reține 1,4 miliarde de lire sterline de la furnizori în timpul iernii.

În ciuda popularității acestei mișcări, mai multe organizații de caritate au avertizat că neplata facturilor la energie ar putea duce la consecințe grave, inclusiv la afectarea solvabilității creditelor personale. 

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile