Antena 3 CNN Externe "Acestea vor fi ultimele alegeri în SUA, dacă Trump nu câștigă Casa Albă". Previziunea lui Elon Musk

"Acestea vor fi ultimele alegeri în SUA, dacă Trump nu câștigă Casa Albă". Previziunea lui Elon Musk

de Adrian Iclozan    |   

Multi-miliardarul Elon Musk, a făcut o predicție sumbră în eventualitatea în care candidatul republican la alegerile prezidențiale din SUA, Donald Trump, nu câștigă scrutinul, scrie Agerpres, care citează AFP.

Într-un interviu acordat fostei vedete de la postul conservator Fox News, Tucker Carlson, Musk şi-a reafirmat susținerea totală pentru fostul președinte.

Mai mult, proprietarul platformei X şi al companiilor Tesla şi SpaceX a susținut că "dacă Trump pierde, acestea sunt ultimele alegeri".

"Dacă Trump pierde, o să-ți fie greu să pretinzi că nu l-ai susținut", i-a atras atenția fostul jurnalist Fox News miliardarului.

"Atunci voi fi terminat", a replicat omul de afaceri, folosind un cuvânt obscen în loc de "terminat".

Presa internațională a notat că Trump i-a promis lui Musk un post "pentru eficientizarea guvernului" într-o viitoare administrație republicană.

Anterior, la mitingul din Butler, Pennsylvania, unde candidatul republican s-a întors, sâmbătă, la aproape trei luni după ce a fost la un pas de a fi asasinat, șeful platformei X a spus că Donald Trump trebuie să câștige scrutinul din 5 noiembrie "pentru a păstra Constituția şi democrația".

Musk o dă, iar, pe teoria conspirației

În interviul acordat lui Tucker Carlson, Musk a reluat o teză îmbrățișată de mulți dintre conservatori, conform căreia actuala administrație aduce imigranți ilegali în mai multe state-cheie pentru ca, după obținerea cetățeniei, aceștia să voteze cu candidatul Partidului Democrat.

În statele respective, diferențele între cele două tabere politice sunt, uneori, de 10 - 20 de mii de voturi.

"Ce se va întâmpla dacă pui sute de mii de oameni în fiecare stat cheie?", a întrebat, retoric, Musk în dialogul cu fosta vedetă a televiziunii Fox News.

Tucker Carlson a fost concediat în aprilie anul trecut de postul conservator, unde ani de zile a propagat teorii ale conspirației și a făcut propagandă de extremă dreapta.

Fostul său angajator a fost de acord să plătească aproape 800 de milioane de dolari către Dominion Voting Systems, pentru a evita un proces pentru defăimare.

Compania Dominion, ale cărei aparate de vot au funcționat în 28 de state americane în timpul alegerilor prezidențiale câștigate de Joe Biden în 2020, a fost acuzată, fără dovezi, că ar fi ajutat la "fraudarea scrutinului".

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile