Din primele informaţii, se pare că şoferul de doar 18 ani, elev de liceu, ar fi pierdut controlul maşinii din cauza vitezei mari şi s-a oprit direct într un copac de pe marginea drumului.
Foarte probabil să fi fost implicat într-o cursă ilegală, spun martorii.
Impactul fost fatal pentru tânărul care îşi luase recent carnetul de conducere.
O avocată a fost martoră la acest accident cumplit şi spune că pe Şoseaua Siseşti din Bucureşti se petrec frecvent accidente, de cel mai multe ori mortale.
"Nu înţeleg de ce Primăria nu instalează acele limitatoare de viteză şi nu semnalizează multiplele treceri de pietoni din zonă", spune avocata Eliza Corbeanu.
Tânărul de 18 ani nu a avut nicio șansă
Tânărul a rămas încarcerat și a fost scos de o echipă de pompieri din autoturism. Medicilor sosiți la fața locului nu le-a mai rămas decât să constate decesul băiatului întrucât nu mai prezenta semne vitale.
Locuitorii din zonă spun că astfel de accidente se întâmplă foarte des.
Poliţiştii desfășoară o anchetă pentru a stabili cum s-a întâmplat accidentul cumplit.
În GALERIA FOTO de mai jos puteţi urmări mai multe imagini cu accidentul.
[GAL layout="2"]Vă reamintim că un accident similar s-a petrecut în urmă cu patru zile în Capitală, când un alt şofer, tot în vârstă de 18 ani, care își obtinuse permisul de conducere de doar trei săptămâni, a murit după ce a intrat cu viteză într-un stâlp de beton.
România, țara accidentului la minut. Populația unei comune moare în fiecare an pe șosele
Suntem campioni europeni la numărul de accidente rutiere - peste o mie în fiecare zi!
În fiecare an, cel puţin 1.600 de oameni îşi pierd viaţa pe drumurile publice. Ca să înţelegeţi amploarea tragediei, 1.600 reprezintă populaţia unei comune.
Astfel, România se află pe primul loc în Uniunea Europeană în ceea ce privește numărul de decese în accidente rutiere raportat la un milion de locuitori, cu un număr alarmant de 86 înregistrate în 2022.
Iar pe lângă tragedia pierderii unei vieţi, vorbim şi de costuri ridicate. Conform Autorității Rutiere Române, la nivelul anului 2017, costurile unui accident grav se apropiau de 770.000 de lei (aproximativ 170.000 de euro) la acea vreme, în timp ce un accident cu victime presupunea cheltuieli de aproape 5 milioane de lei, adică un 1 milion de euro.
Astfel, dintr-un simplu calcul vedem că din cauza acestor accidente, se cheltuiesc sute de milioane de euro.
Pietonii reprezintă 50% dintre persoanele decedate în accidentele produse pe stradă, 27,6% în cele care au avut loc pe drumuri naționale și 30,9% în evenimentele de pe drumuri județene.