Antena 3 CNN Actualitate Academia de Poliţie a dublat numărul de locuri scoase la concurs anul acesta. Deficitul de personal a ajuns la cote istorice

Academia de Poliţie a dublat numărul de locuri scoase la concurs anul acesta. Deficitul de personal a ajuns la cote istorice

de Bianca Chirilă    |   

Academia de Poliţie a dublat numărul de locuri scoase la concurs anul acesta. Principalul motiv pentru care s-a luat această decizie este deficitul de personal. Acesta a ajuns la cote istorice: 13.000 de agenţi şi ofiţeri. Iar după ce că tot mai puţini tineri sunt atraşi de această meserie, mulţi dintre cei care se înscriu la admitere ajung să pice proba sportivă eliminatorie chiar de la primele obstacole. 

La Academia Alexandru Ioan Cuza din Capitală, peste 2.500 de persoane participă miercuri la proba sportivă. Peste 700 sunt femei, iar 1.800 sunt bărbați. La această probă sunt diferite obstacole, care sunt menite să testeze abilitățile motrice ale tuturor candidaților. Este vorba despre viteză, rezistență, detentă sau forță, și este un traseu care trebuie terminat pentru nota minimă în trei minute și 10 secunde, iar, ulterior, cei care vor trece de această probă vor susține și proba scrisă pe 31 august. 

În acest moment, în Poliția Română sunt 13.000 de locuri lipsă de polițiști și ofițeri și reprezentanții Poliției speră să acopere acest deficit cu aceste teste.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile