Antena 3 CNN Actualitate Abuzurile din România ajung în Parlamentul European. Cele 15 întrebări ale lui Mihai Gâdea pentru instituţia europeană

Abuzurile din România ajung în Parlamentul European. Cele 15 întrebări ale lui Mihai Gâdea pentru instituţia europeană

2 minute de citit Publicat la 23:38 21 Mar 2017 Modificat la 23:38 21 Mar 2017

Europarlamentarul Monica Macovei, membru al Comisiei pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne (LIBE), participă miercuri, 22 martie 2017, la dezbaterea pe tema democrației și a justiției în România. Dezbaterea a fost stabilită în urma deciziei adoptate în plenul Parlamentului European, la 1 februarie 2017.

Comisia LIBE i-a invitat să vorbească pe profesorul Gabriel Liiceanu, la propunerea grupului ECR, grup din care face parte Monica Macovei, pe Liviu Avram — din partea grupului PPE, Victor Alistar — din partea Socialiștilor și Democraților, Attila Biro — din partea grupului Verzilor. Din partea Guvernului va fi vorbi ministrul Justiției, Tudorel Toader.

Cel mai probabil, Monica Macovei va propaga mesajele DNA.

Mihai Gâdea a lansat în emisiunea Sinteza Zilei,15 întrebări pentru Parlamentul European.

1. Ştiaţi că Monica Macovei, fost procuror comunist, fost ministru al Justiţiei, permanent denigrator al României este cea care a introdus imixtiunea politicului în deciziile de numire a şefilor Parchetelor?

2. Ştiaţi că procurorii din României au început şi continuat o anchetă penală împotriva Guvernului pentru iniţiative legislative, acţiune declarată un grav abuz de către Curtea Constituţională?

3. Ştiaţi că în România au existat anchete penale desfăşurate de echipe mixte compuse din ofiţeri de informaţii şi procurori în baza unor protocoale între Parchete şi Serviciile de Informaţii?

4. Ştiaţi că în baza acestor protocoale secrete, ofiţerii de informaţii furnizau date şi probe exclusiv pentru uzul anchetatorilor, fără ca măcar avocaţii suspecţilor să ştie ca să îi poată apăra?

5. Ştiaţi că în România au fost ignorate timp de doi ani deciziile Curţii Constituţionale privind obligaţia de modificare a Codului Penal şi Codului de Procedurp Penală?

6. Ştiaţi că în România, ministrul Justiţiei Raluca Prună a recunoscut că a minţit CEDO în privinţa condiţiilor din penitenciare?

7. Ştiaţi că în România numărul de autorizaţii de mandate de interceptări pe motiv de siguranţă naţională a crescut de la 1.554 în 2005 la 3.660 în 2016?

8. Ştiaţi că în România judecătorii sunt ameninţati şi reclamaţi la CSM de către procurpri pentru sentinţe pronunţate în instanţă?

9. Ştiaţi că în România sunt promovaţi la cea mai înaltă instanţă, procurorii care nu au activat în nicio zi în instanţa de judecată?

10. Ştiaţi că în România fostul preşedinte Traian Băsescu a recunoscut că selecţia completelor de judecată se face după interes, în funcţie de sentinţa dorită?

11. Ştiaţi că în România un judecător a acceptat bani din partea unei părti implicată în proces cu doar câteva zile înainte de pronunţarea sentinţei? Acum, acest judecător este propus spre excludere după dezvăluirile din presă.

12. Ştiaţi că în România asociaţiile profesionale ale magistraţilor au fost ignorate atunci când au solicitat să fie consultate în elaborarea legilor Justiţiei?

13. Ştiaţi că în România ultimelor şase luni un număr impresionant de dosare au fost întoarse de către instanţe la Parchet pentru că rechizitoriile erau incomplete sau eronat alcătuite?

14. Ştiaţi că în România au fost eliminaţi candidaţi din competiţiile electorale prin începerea urmăririi penale în dosare care, ulterior, au fost infirmate şi au fost dispuse achitări de către instanţe?

15. Ştiaţi că în România cetăţenii României au fost arestaţi în baza unor stenograme trucate?

 

 

Citește mai multe din Actualitate
» Citește mai multe din Actualitate
TOP articole