Antena 3 CNN International News "L-am abandonat. Mi-a fost frică să nu-mi pierd locul de muncă". O mamă de 24 de ani şi-a lăsat bebeluşul lângă o pubelă, după ce a născut în baie, în Italia

"L-am abandonat. Mi-a fost frică să nu-mi pierd locul de muncă". O mamă de 24 de ani şi-a lăsat bebeluşul lângă o pubelă, după ce a născut în baie, în Italia

O tânără de 24 de ani din Georgia este cercetată pentru tentativă de omor, după ce a născut în casa unei bătrâne pe care o îngrijea, în Italia, apoi şi-a abandonat copilul.

de Georgiana Adam    |   

Femeia a dat naştere unui copil în baia casei bătrânei, după care a abandonat bebelușul lângă o pubelă.

Incidentul a avut loc sâmbătă. Tânăra a născut, a tăiat singură cordonul ombilical cu o foarfecă de bucătărie, apoi a decis să își abandoneze bebelușul pe o stradă din centrul orașului Taranto. 

Mai întâi, tânăra mamă l-a hrănit pe copil, l-a spălat şi l-a înfășurat într-o pătură, așezându-l într-o sacoşă din pânză.

În cele două ore petrecute în fața anchetatorilor, tânăra, asistată de un avocat, a părut destul de confuză și răspuns contradictoriu întrebărilor despre cine ar putea fi tatăl nou-născutului. 

Ea a spus că nu s-a gândit niciodată să întrerupă sarcina, că spera să își poată păstra copilul și că l-a abandonat de teamă că își va pierde locul de muncă. Femeia era divorţată şi lucra de aproximativ o lună în casa bătrânei de care avea grijă.

"Un moment de confuzie și dezorientare provocat de teama de a-și pierde locul de muncă de îngrijitoare în Taranto" - așa și-a explicat femeia, în faţa procurorilor, decizia de a-și abandona copilul.

Bebelușul, Lorenzo, este internat acum într-un spital din Italia. 

Legea îi acordă 10 zile pentru a decide dacă vrea să-şi recunoască fiul sau îl lasă acolo unde este, însă pare complicat să îşi poată recupera copilul, date fiind circumstanţele, potrivit Corriere del Mezzogiorno.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile