Antena 3 CNN Actualitate A spus „adio”, dar nu a renunțat la banii statului. Cum au înflorit afacerile fostului ministru Radu Berceanu

A spus „adio”, dar nu a renunțat la banii statului. Cum au înflorit afacerile fostului ministru Radu Berceanu

Fost ministru al Transporturilor Radu Berceanu s-a retras, de ceva timp, de pe scena politică, numele său fiind invocat într-unul dintre cele mai mari scandaluri din ultimii ani. Mai precis, fostul său coleg de partid și de guvern Gabriel Sandu, care s-a aflat la „cârma” Ministerului Comunicațiilor, le-ar fi spus procurorilor DNA  că o parte din mita primită în dosarul „Microsoft” ar fi ajuns inclusiv la Berceanu. Acesta din urmă a negat public acuzațiile și nici nu a fost audiat de anchetatori, scriu jurnaliștii de la ziarulring.ro.

Cu toate acestea, afacerile sale nu au avut prea mult de suferit. Potrivit jurnaliștilor, Radu Berceanu este asociat în firma Of Systems, care se ocupă, potrivit datelor Ministerului Finanțelor Publice, de „comerț cu ridicata nespecializat” și care, în 2015, a avut câștiguri de aproximativ 2,1 milioane de lei. Partenerul de afaceri al lui Berceanu este Valentin Pătrășanu, director adjunct al Biroului Român de Metrologie Română.

Printre instituțiile și companiile de stat care au apelat la serviciile respectivului SRL, doar în perioada 2015-2017, se numără Universitatea Politehnica și Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier, furnizându-le diverse echipamente. Valoarea totală se ridică la aproximativ șapte milioane de lei. 

Citește continuarea pe ziarulring.ro.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile