Deportată cu întreaga familie în 1941 din Câmpulung Moldovenesc în Transnistria, pe când avea doar 14 ani, Sylvia Hoișie a supraviețuit celor 4 ani de lagăr și s-a întors în România.
A studiat medicina la Iaşi, după care s-a angajat la Institutul Cantacuzino, în același oraș, unde a devenit unul dintre cercetătorii care, la începutul anilor ‘60, au inventat cunoscutul medicament Polidin, stimulator al imunităţii utilizat zeci de ani de o ţară întreagă.
În urma invenţiei, Sylvia Hoişie s-a ales cu un nume nou: „dna doctor Polidin”.
Iar munca de cercetare a continuat descoperindu-se chiar și utilizări spectaculoase până și în tratarea cancerului, iar pasul următor a fost unul revoluționar: OROSTIM-UL adică un derivat al Polidinului cu administrare pe cale orală, fără durerea înțepăturii de seringă la fel de celebră ca și leacul în sine.
A păstrat toată viața certificatul de inovator al Polidinului, alături de multe altele obţinute în urma celor 61 de ani dedicaţi medicinii şi cercetării.
Până la sfârșitul zilelor a locuit într-un apartament modest, cumpărat în rate, în cartierul ieșean Tătăraşi, dar „acasă” pentru ea a rămas mereu orășelul de munte din Bucovina.
În 2018, cu ocazia Zilei Naţionale de Comemorare a Victimelor Holocaustului din România a fost decorată, alături de alți 43 de supraviețuitori ai Holocaustului, de președintele României, Klaus Iohannis, cu Ordinul Naţional „Serviciul Credincios” în grad de Cavaler.
Decoraţiile le-au fost acordate „în semn de deosebit respect pentru suferinţele îndurate în timpul deportărilor din cel de-al Doilea Război Mondial, pentru înalta ţinută morală de care au dat dovadă de-a lungul vieţii, precum şi pentru eforturile depuse pentru păstrarea vie a memoriei victimelor Holocaustului – o tragedie pe care omenirea nu trebuie să o mai cunoască”.
Peste exact o lună, dr. Sylvia Hoișie ar fi împlinit 95 de ani.
În 2020 într-un interviu acordat pentru Antena 3, Sylvia Hoişie, inventatoarea Polidinului, a dezvăluit rețeta unei vieţi de succes