Antena 3 CNN Actualitate A murit Sven-Goran Eriksson. Mesajul său de adio: „Să nu vă pară rău, doar să zâmbiţi”

A murit Sven-Goran Eriksson. Mesajul său de adio: „Să nu vă pară rău, doar să zâmbiţi”

de Robert Kiss    |   

Antrenorul suedez Sven-Göran Eriksson, fost selecționer al naționalei Angliei, a murit luni, la vârsta de 76 de ani. Eriksson a dezvăluit în ianuarie 2024 că a fost diagnosticat cu cancer în stadiu terminal și că probabil mai avea „în cel mai bun caz” aproximativ un an de trăit. Moartea lui Eriksson a fost confirmată de Bo Gustavsson, fostul său agent, potrivit The Guardian.

[GAL layout="5"]

Recent, acesta vorbea despre boala sa și transmitea un mesaj de adio: „Să nu vă pară rău, doar zâmbiţi!”.

„Cred că tuturor ne este teamă de ziua în care vom muri, dar viaţa este şi moarte”, a spus el. „Sper că, la final, oamenii vor spune: da, a fost un om bun, dar nu toată lumea va spune asta. Sper că vă veţi aminti de mine ca de un om pozitiv care a încercat să facă tot ce a putut. Să nu vă pară rău, doar să zâmbiţi. Mulţumesc pentru tot, antrenorilor, jucătorilor, publicului, a fost fantastic. Aveţi grijă de voi şi de viaţa voastră. Şi trăiţi-o”, mărturisea acesta în documentarul Sven.

Globetrotter, Sven-Goran Eriksson a devenit primul selecţioner străin din istoria Angliei (2001-2006), înainte de a conduce Mexic (2008-2009), Coasta de Fildeş (2010) şi Filipine (2018-2019), între câteva escapade în campionatul Chinei. Cariera sa de antrenor a început în 1979 cu IFK Göteborg, cu care s-a făcut remarcat prin câştigarea Cupei UEFA în 1982. 

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile