S-a născut într-o localitate din judeţul Alba, în octombrie 1917, înainte de Marea Unire, în vârful muntelui, la strunga de oi a familiei.Moş Ştefan a ieşit la pensie în urmă cu doi ani, însă a continuat activitatea.
Eroul în Cel de-al Doilea Război Mondial, a mers anul trecut să voteze la alegerile europarlamentare unde şi-a exprimat speranţa că în România lucrurile se vor îndrepta. În fapt, Moş Ştefan, aşa cum îi spuneau cei din satul Vâlceluţa-Hunedoara, a fost şi cel mai vârstnic votant.
„Dumnezeu mi-a trimis un înger tare”, obișnuia să spună vârstnicul, care a avut prima sa carte de muncă la 90 de ani.
„Am aflat aseară, de la ctitorul Schitului Straja, o veste tristă: nea Ştefan a murit, a trecut din lumea aceasta. Nu pentru că era bătrân, deşi avea 102 ani, nici pentru că era bolnav, în această perioadă a îmbolnăvirilor de tot felul, ci dintr-un accident stupid. Am înţeles că un tractor de la stână, undeva prin jud. Arad, unde în ultimul timp îl ajuta pe fiul dânsului la oi, a dat cu spatele peste dumnealui fără să îl observe.
Acolo i-a fost scris să moară. Toţi murim în lumea asta, mai devreme sau mai târziu, dintr-un motiv sau altul, toţi după cum ne este rânduit de Bunul Dumnezeu, Creatorul nostru minunat. Totul este sub Pronia Lui Cerească.Să fim oameni buni, ca nea Ştefan, să fim oameni curajoşi şi credincioşi ca nea Ştefan”, a anunţat preotul Dimitrie Ivaşco, de la Schitul Straja.