Antena 3 CNN Life Timp liber Film A murit James Earl Jones, vocea personajului Darth Vader din trilogia originală Războiul Stelelor. Actorul avea 93 de ani

A murit James Earl Jones, vocea personajului Darth Vader din trilogia originală Războiul Stelelor. Actorul avea 93 de ani

de Georgiana Marina    |   

James Earl Jones, actorul de la Hollywood şi vocea personajului Darth Vader din trilogia originală Războiul Stelelor, a murit la vârsta de 93 de ani, a declarat agentul său, citat de BBC.

James Earl Jones a murit luni dimineaţa, înconjurat de familia sa, a declarat agentul Barry McPherson.

Jones a jucat în zeci de filme, inclusiv Field of Dreams, Coming To America şi Conan Barbarul.

Mark Hamill, care l-a interpretat pe fiul lui Vader, Luke Skywalker, în Războiul Stelelor, a postat în social media mesajul „RIP Dad” cu un emoji cu inima frântă.

James Earl Jones a devenit celebru pentru că i-a dat lui Darth Vader din Războiul Stelelor vocea sa gravă. El a fost, de asemenea, vocea lui Mufasa în filmul Disney din 1994, Regele Leu, şi voiceover pentru CNN „This is CNN”.

A câştigat o serie de premii, inclusiv Emmy, Tony Awards, un Grammy şi un Oscar onorific.

George Lucas, creatorul Star Wars, l-a ales, după ce s-a gândit la Orson Welles, pentru a interpreta vocea celui care avea să devină cel mai faimos personaj negativ din istoria cinematografiei, Darth Vader. „George voia o voce mai întunecată. Aşa că a angajat un tip care s-a născut în Mississippi, a crescut în Michigan, se bâlbâie, iar acea voce sunt eu”, povestea James Earl Jones într-un interviu acordat în 2009 American Film Institute.

Actorul nu a dorit iniţial ca numele său să apară pe genericul primelor episoade din Star Wars, considerând că munca sa seamănă mai mult cu efectele speciale şi preferând ca recunoaşterea să revină actorului din spatele măştii, David Prowse, potrivit revistei de specialitate Far Out.

Subiecte în articol: film actor decese celebritati Hollywood
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile