Antena 3 CNN Externe Mapamond A murit cea mai în vârstă persoană din lume. Maria Branyas Morera avea 117 ani

A murit cea mai în vârstă persoană din lume. Maria Branyas Morera avea 117 ani

de Ioana Coman    |   

Cea mai în vârstă persoană din lume, americanca Maria Branyas Morera, a murit la vârsta de 117 ani. Anunțul a fost făcut de familia ei, pe rețelele sociale, transmite CNN.

Guinness World Records (GWR) a lansat, de asemenea, o declarație prin care confirmă moartea ei la vârsta de 117 ani și 168 de zile.

„Maria a murit liniștit la azilul de bătrâni din Catalonia, Spania, unde a locuit în ultimele două decenii”, se arată în declarația GWR.

„Maria Branyas ne-a părăsit. A murit aşa cum şi-a dorit: în somn, liniştită şi fără durere”, a scris marţi familia ei pe contul său de pe X. „Ne vom aminti mereu de ea, de sfaturile şi bunătatea ei”, se mai spune în mesaj.

Familia ei a adăugat că Morera le-a spus cu puțin timp înainte să moară: „Nu știu când, dar foarte curând această lungă călătorie se va termina. Moartea mă va găsi obosită pentru că am trăit atât de mult, dar vreau să mă găsească zâmbitoare, liberă și mulțumită”.

Guinness World Records recunoscuse oficial statutul lui Branyas de cea mai bătrână persoană din lume în ianuarie 2023, după moartea, la vârsta de 118 ani, a călugăriţei franceze Lucile Randon.

Ea a declarat atunci că a trăit o viață așa de lungă datorită „ordinii, liniștii, bunei conexiuni cu familia și prietenii și datorită contactului cu natura”. Femeia a adăugat că a avut mereu o buna stabilitate emoțională, nu a avut griji și regete, a fost mereu pozitivă și s-a ferit de oamenii toxici.

„Cred că longevitatea înseamnă și a fi norocos. Noroc și genetică bună”, a mai spus ea.

În prezent, cea mai vârstnică persoană în viaţă este japoneza Tomiko Itooka, care s-a născut la 23 mai 1908 şi are 116 ani, potrivit Grupului american de cercetare în gerontologie.

Cea mai bătrână persoană verificată care a trăit vreodată a fost Jeanne Louise Calment, o femeie din Franţa care a murit în 1997 la vârsta de 122 de ani şi 164 de zile.

 

 

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile