Antena 3 CNN Externe A moștenit aproape 100 de miliarde de dolari și a devenit cea mai bogată femeie din lume. Cine este Alice Walton

A moștenit aproape 100 de miliarde de dolari și a devenit cea mai bogată femeie din lume. Cine este Alice Walton

de Daniela Chihaia    |   

Moștenitoarea imperiului Walmart a depășit-o pe moștenitoarea colosului L'Oréal și a devenit cea mai bogată femeie din lume, cu o avere care ar putea în curând să depășească 100 de miliarde de dolari.

Alice Walton, fiica lui Sam Walton, deține pentru prima dată o avere de peste 95 de miliarde de dolari, conform Bloomberg Billionaires Index. Acest lucru se datorează faptului că prețul acțiunilor Walmart a crescut cu 44% - un nivel record în acest an - ceea ce a însemnat o creștere de 25 de miliarde de dolari a averii sale nete în această perioadă, potrivit Business Insider.

Pe de altă parte, Françoise Bettencourt Meyers, nepoata lui Eugène Schueller, care a fondat gigantul cosmetic francez, și-a văzut averea micșorându-se cu 9 miliarde de dolari în acest an, ajungând la 91 de miliarde de dolari. Acest lucru a fost cauzat de scăderea cu 12% a acțiunilor L'Oréal din luna ianuarie.

La sfârșitul anului trecut, Bettencourt-Meyers deținea 100 de miliarde de dolari, iar Walton „doar” 70 de miliarde de dolari.

Bettencourt Meyers ocupă acum locul 20 pe lista Bloomberg a miliardarilor, în timp ce Walton ocupă locul 18, situându-se chiar după cei doi frați ai ei, Jim (cu o avere de 98 miliarde de dolari) și Rob (cu 95,8 miliarde de dolari). Fiecare frate deține mai mult de 11% din Walmart, presupunând că tatăl lor și-a împărțit în mod egal acțiunile din companie între cei patru copii ai săi. De asemenea, au câștigat peste 15 miliarde de dolari din vânzări de acțiuni și dividende, estimează Bloomberg.

Bettencourt-Meyers deține aproximativ 35% din cea mai mare companie de cosmetice din lume, care are în portofoliu mărci precum Garnier și Maybelline. Ea a moștenit pachetul de acțiuni de la mama ei, Liliane, care a murit în 2017.

Dacă averea lui Walton continuă să crească și depășește pragul de 100 de miliarde de dolari, ea se va alătura unui club de elită de centi-miliardari care îi include pe Elon Musk, Bill Gates și Warren Buffett.

Walton și Bettencourt Meyers sunt două dintre moștenitoarele aflate în capul listei Bloomberg, listă pe care se mai află Jacqueline Badger Mars și Abigail Johnson, ai căror bunici au fondat Mars și Fidelity.

Subiecte în articol: miliardari averi moşteniri
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile