Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă A mâncat ciorbă de lobodă, mai multe zile la rând. Ce s-a întâmplat în corpul ei: ”Nu pot să cred!”

A mâncat ciorbă de lobodă, mai multe zile la rând. Ce s-a întâmplat în corpul ei: ”Nu pot să cred!”

M.Z.
<1 minut de citit Publicat la 16:31 28 Mar 2017 Modificat la 16:31 28 Mar 2017

Loboda conţine de două ori mai multă vitamina C decât kiwi sau lămâia, cantităţi importante de fier şi de vitamina K – ce creşte rezistenţă vaselor sangvine şi reduce riscul de accident vascular.

Loboda are efect uşor laxativ şi joacă un rol important în curăţarea sângelui. Pentru aceasta, nu e nevoie de ceaiuri sau de tincturi sofisticate, ci planta poate fi folosită, pur şi simplu, în ciorbe sau salate, potrivit Realitatea.net.

Mai ales în curele de detoxificare, consumarea frunzelor tinere în stare crudă este cu atât mai indicată, ele având rol diuretic. În plus, planta mai conţine pigmenţi antioxidanţi, care ajută organismul să se regenereze, încetineşte procesele de îmbătrânire şi este un bun remineralizant. 

Etichete: ciorba
Citește mai multe din Viață sănătoasă
» Citește mai multe din Viață sănătoasă
TOP articole