Antena 3 CNN Actualitate Inedit A fost pus să aleagă: omori un om sau cinci? Soluția propusă de un copil de 2 ani. Peste două milioane de oameni au urmărit uimiți imaginile

A fost pus să aleagă: omori un om sau cinci? Soluția propusă de un copil de 2 ani. Peste două milioane de oameni au urmărit uimiți imaginile

Vă propunem un exercițiu de imaginație: un tramvai se deplasează către o zonă în care cinci muncitori repară linia, nefiind conştienţi de faptul că tramvaiul se apropie şi că - dacă nimeni nu-l opreşte - vor muri striviţi de acesta. Din fericire, dumneavoastră vă aflaţi exact lângă macazul care permite trimiterea tramvaiului pe o linie secundară, înainte de a ajunge la cei cinci. Din păcate, pe cealaltă linie, pe care aţi putea trece tramvaiul prin schimbarea macazului, se află un muncitor, de asemenea, neconştient de pericol.

Dacă nu interveniţi în nici un fel, dacă lăsaţi lucrurile să se întâmple în voia lor, cei cinci vor muri. Dacă interveniţi, muncitorul de pe linia secundară va muri în urma actului dumneavoastră. Ce veţi face?

Ei bine, un copil de 2 ani a rezolvat această dilemă morală, cunoscută sub denumirea „problema tramvaiului”, într-un mod cu totul neașteptat. Tatăl copilului, profesorul de psihologie E.J. Masicampo, a fost a fost uimit de răspunsul dat de copilul său, răspuns pe care îl puteți vedea în următorul material video:

 

Subiecte în articol: copil tramvai muncitori
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile