Antena 3 CNN Externe „A fost o investiție înțeleaptă”. Donald Trump a donat bani pentru campania Kamalei Harris în 2011

„A fost o investiție înțeleaptă”. Donald Trump a donat bani pentru campania Kamalei Harris în 2011

de Robert Kiss    |   

După retragerea lui Joe Biden, și anunțul acestuia că o susține pe Kamala Harris pentru a fi candidatul democrat la alegerile prezidențiale din toamnă, Donald Trump și-a reorientat rapid atacurile către vicepreședinta SUA. Trump a poreclit-o „Laffin’ Kamala Harris”, cu trimitere la râsul acesteia. Însă, pe măsură ce candidatul republican își reorientează campania, există un adevăr ciudat pe care Trump va trebui să-l înfrunte, scrie The Guardian.

Este vorba despre un cec în valoare de 5.000 de dolari din septembrie 2011, purtând semnătura lui Trumo și plătit unui „procuror general Kamala D Harris”. 

La câteva ore după ce decizia istorică a lui Biden și cu o nouă posibilă luptă între Trump și Harris, donația incomodă a lui Trump a reapărut pe rețelele sociale. Jared Moskowitz, un congresman democrat din Florida, a postat o fotografie a cecului contul său pe rețeaua X cu descrierea: „A fost o investiție înțeleaptă”.

Michael Steele, fostul președinte al Comitetului Național Republican, a spus : „Când Trump a scris acel cec pentru a o realege pe Kamala Harris în 2011, pun pariu că nu credea că va încasa cecul în 2024!”.

De fapt, donația de 5.000 de dolari a fost doar unul dintre mai multe cadouri de la familia Trump pentru Harris pe vremea când ea lucra ca procuror al statului California. Înregistrările deținute de secretarul de stat din California notează cea mai mare donație de 5.000 de dolari, dar oferă și detalii despre un alt cec de 1.000 de dolari de la Trump către Harris din februarie 2013, la începutul campaniei ei de realegere ca procuror general al statului.

Fiica lui Trump, Ivanka, figurează, de asemenea, în baza de date ca i-a dat lui Harris 2.000 de dolari pentru campania de realegere în iunie 2014.

Existența a 8.000 de dolari din banii lui Trump care ajung în buzunarele politice ale lui Harris l-ar putea urmări pe Trump în campania electorală, la fel cum a făcut-o în timpul campaniei prezidențiale din 2020, când ea a fost partenerul lui Biden. Apoi, Fox News a dezvăluit detalii despre cum a apărut donația de 5.000 de dolari.

Săpând în documentele instanței, Fox News a raportat că Trump a făcut plata la cererea procurorului principal din New York de atunci, Eric Schneiderman, care a organizat o strângere de fonduri pentru Harris în septembrie 2011. Trump a fost convins să cumpere un bilet pentru eveniment cu prețul de 5.000 de dolari.

Trump a insistat că faptul că i-a făcut această favoare lui Schneiderman, care mai târziu a fost acuzat că a abuzat fizic mai multe femei, nu are nicio legătură cu ancheta care se desfășura atunci la Universitatea Trump.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile