Antena 3 CNN Economic Transporturi A doua zi cu întârzieri de sute de minute la mai multe trenuri. Furtuna a întrerupt curentul pe o importantă magistrală feroviară

A doua zi cu întârzieri de sute de minute la mai multe trenuri. Furtuna a întrerupt curentul pe o importantă magistrală feroviară

de Andreea Ştefan    |   

Mai multe trenuri cu circulaţie pe Magistrala 200 vor circula cu întârziere faţă de graficul normal, ca urmare a lipsei de tensiune pe zona Radna - Varadia, informează CFR Călători, într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, primele probleme au fost înregistrate în cursul nopţii de 17 spre 18 august, „atunci când vegetaţia prezentă în gabaritul liniei a avariat pantograful locomotivei ce remorca trenul IR 1765, cu circulaţie în relaţia Timişoara Nord - Cluj-Napoca - Iaşi, tren care se afla în circulaţie cu o întârziere de 75 minute faţă de graficul de circulaţie".

„Întârziere semnificativă acumulează şi trenul IR 1922 în relaţia Arad - Craiova - Bucureşti Nord - Constanţa - Mangalia, urmare situaţiei existente pe acest sector de linie, în prezent trenul acumulând o întârziere de 255 minute, din care 167 minute pe fondul problemelor existente pe acel sector, întârziere care a fost majorată ca urmare a încadrării trenului în graficul de circulaţie şi restricţiilor de viteza existente la infrastructura feroviară", se menţionează în comunicat.

De asemenea, duminică, la ora 6:45, CFR S.A. a avizat lipsa tensiune pe sectorul Radna - Varadia şi, ca urmare a acestui fapt, s-a pus la dispoziţie de către CFR Călători locomotiva diesel DA 1839 în staţia Arad pentru pendulare, atât îndrumarea locomotivei din staţia Arad către Radna, cât şi reluarea circulaţiei trenurilor cu remorcare în regim diesel sau electric urmând a se desfăşura în conformitate cu dispoziţiile administratorului de infrastructură CFR S.A.

În prezent, trenul IC 522 staţionează în staţia Radna de la ora 8:10, iar trenul IR 1763 în staţia Varadia, de la ora 6:31.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile