Antena 3 CNN Emisiuni News Hour with CNN A doua zi de căutări în apele Mureșului. Victimele, în continuare de negăsit

A doua zi de căutări în apele Mureșului. Victimele, în continuare de negăsit

A fost a doua zi de căutări ale celor patru persoane care au dispărut în apele râului Mureș, după ce barca în care se aflau s-a răsturnat.

de Redacția Antena 3 CNN    |   

Doi adulți și doi copii sunt dați dispăruți, după ce o barcă s-a răsturnat, duminică seara, pe râul Mureș.

Căutările pe râul Mureș au continuat la fel de intens și azi, însă șansele ca cele patru persoane să fie găsite în viață scad de la o oră la alta.

Autorităţile au adus inclusiv un manechin pentru a simula traseul pe care l-ar fi putut urma cele patru persoane dispărute după momentul impactului.

Pe lângă activitatea scafandrilor și a salvatorilor care intervin la suprafață, un elicopter SMURD a survolat zona, în încercarea de a surprinde un indiciu despre cele patru persoane dispărute.

Citește și: "Vă mulțumesc pentru că mi-ați găsit fiul dispărut!" El este Daniel, jandarmul care l-a readus pe Andrei în brațele mamei lui

De asemenea, salvatorii au intervenit cu mai multe sonare, cu ajutorul cărora au încercat să depisteze orice undă de semnal în adâncime.

Tot astăzi a fost organizată şi ceremonia de înmormântare a minorului care şi-a pierdut viaţa în urma tragediei, iar slujba a fost susţinută pe malul apei, chiar în timpul căutărilor.

Tânărul de 33 de ani, care a condus barca scufundată în râul Mureș, a fost lăsat în libertate, în ciuda faptului că anchetatorii au stabilit că el consumase băuturi alcoolice și nu deținea certificat de conducător al ambarcațiunii.

Autoritățile din România au solicitat ajutorul omologilor din Ungaria, căutările fiind extinse, astfel, și către zona apei teritoriale a vecinilor ungari.

Incidentul a avut loc duminică seara, când bărbatul de 33 de ani a încercat să transporte 11 persoane pe celălalt mal al râului Mureș.

În ambarcațiune se aflau cinci adulți și șase copii, însă, la aproximativ trei metri de mal, barca s-a scufundat.

Subiecte în articol: râul mureș disparuti
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Un val de căldură cuprinde România. ANM a emis avertizare cod galben