Cu o lună înainte de Crăciun, o patiserie a creat primul panettone cu făină de greieri. Produsul a fost scos pe piață cu numele PanCricrì, scrie La Stampa.
Noul panettone este dulce și are aromă de caise și ciocolată. Rețeta are la bază făină de greieri și conține în interior greieri caramelizați.
Rețeta nu are unt, lactoză a fost creată de Davide Muro, maestru patiser al Antica Pasticceria Castino di Pinerolo, din zona Torino.
Patiseria a explicat că rețeta inovatoare folosește un superaliment de excepție cu valori nutriționale, o sursă excelentă de proteine cu valoare biologică ridicată și bogată în aminoacizi și vitamine esențiale.
Deoarece nu are lactoză, PanCricrì poate fi consumat și de cei cu probleme de sănătate sau care vor să urmeze o dietă specifică.
Făina de greieri reprezintă o alternativă ecologică la alimentele proteice de origine animală, potrivit patiseriei.