Antena 3 CNN Conținut plătit 9 motive pentru care sa alegi produsele second-hand

9 motive pentru care sa alegi produsele second-hand

Dacă dorești să economisești bani, există o mulțime de motive întemeiate pentru a alege produse second-hand.

de Redacția Antena 3 CNN    |   

Nu numai că poți cumpăra articole care sunt în stare bună, dar reduci și impactul asupra mediului. În plus, produsele second-hand sunt adesea mai ieftine decât cele noi, ceea ce le face o opțiune accesibilă pentru toată lumea. Iată nouă motive pentru care ar trebui să alegi produsele second-hand în locul celor noi.

Ajuți la crearea unui mediu ecologic

În zilele noastre, mulți oameni sunt preocupați de mediul înconjurător și doresc să facă tot posibilul pentru a conserva planeta noastră. Cumpărând produse second hand, înseamnă că nu contribui la distrugerea planetei și ajuți pe altcineva care ar putea avea nevoie de bani. 

Economisești bani

Cumpărarea de produse second-hand înseamnă că nu cheltuiești bani pe ceva nou. Hainele, accesoriile, piesele de mobilier, electronicele și electrocasnicele second hand sunt mai ieftine decât cele noi, mai ales dacă le cumperi online. Articolele noi costă adesea mai mult decât cele folosite și poți găsi oferte foarte bune la bunurile la mâna a doua. De asemenea, atunci când cumperi ceva nou, trebuie să plătești atât produsul, cât și costurile de transport.

Obții articole unice

Poți obține articole unice de la magazinele second hand. Aceste articole sunt adesea diferite față de cele vândute în magazine. Fiindcă bunurile folosite costă de obicei mai puțin decât cele noi, există șanse mari să găsești ceva care îți place la o fracțiune din preț. 

Obții articole de calitate

Când cumperi produse second-hand, știi exact ce primești. Atunci când cumperi produse noi, nu știi întotdeauna ce vei primi. Uneori, te poți trezi cu un produs defect. Doar pentru că un articol este folosit nu înseamnă că nu este încă în stare bună - de multe ori, articolele folosite vin restaurate sau cu alte măsuri de protecție puse în aplicare de vânzător.

Reduci cantitatea de deșeuri

Atunci când cumperi la mâna a doua, reduci cantitatea de ambalaje care ajunge la gropile de gunoi. Când achiziționezi haine sau obiecte de mobilier, reduci și cantitatea de articole care ajunge la gropile de gunoi. Dacă ar fi să cumperi totul nou, vei arunca o mulțime de materiale de ambalare. Achiziționând second hand, ajuți la reducerea cantității de gunoi care ajunge în zonele special amenajate și salvezi mediul înconjurător de poluarea inutilă.

Reduci poluarea

Atunci când cumperi produse second hand, contribui la reducerea poluării din întreaga lume. Cumpărând la mâna a doua, contribui la reducerea cantității de plastic, hârtie și alte materiale care sunt produse pentru ambalarea bunurilor achiziționate. 

Ajuți la reducerea emisiilor de carbon

Dacă achiziționezi produse noi, gândește-te cât de mult CO₂ a fost emis în timpul fabricării acestora. Cumpărarea de produse second hand este o modalitate excelentă de a reduce emisiile de carbon. 

Este un proces ecologic 

Alegerea produselor second hand îți permite să contribui în mod pozitiv la mediul înconjurător fără a avea niciun fel de impact negativ asupra stilului tău de viață. Unele produse sunt reciclate, astfel încât acestea să poată fi reutilizate din nou.

Ajuți la păstrarea afacerilor locale

Poate că nu îți dai seama, dar unele afaceri se bazează pe magazinele second hand pentru a supraviețui. Aceste locuri sunt pline de piese unice pe care nimeni nu le-ar cumpăra vreodată. Afacerile locale care depind de cumpărăturile la mâna a doua prosperă pentru că sunt capabile să ofere clienților bunuri de calitate.

Cauți să cumperi ceva special și unic, dar nu dorești să cheltuiești o sumă mare de bani? Consultă gama uimitoare de produse second-hand disponibile pe Offero. De la haine și accesorii până la articole pentru casă și mobilier, există ceva pentru toată lumea. Așadar, fie că ești interesat să economisești niște bani sau să iei o piesă de mobilier perfectă pentru casa ta, cu siguranță produsele second-hand sunt o alegere excelentă.

Subiecte în articol: advertorial
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile