Un număr de 679 de persoane, care împlinesc duminică 18 ani, pot vota la alegerile locale, în comuna, oraşul, municipiul sau subdiviziunea administrativ-teritorială a municipiului în care alegătorul îşi are domiciliul sau reşedinţa.
De asemenea, peste 40.000 de cetăţeni ai Uniunii Europene, care au domiciliul sau reşedinţa în România, au dreptul de a alege în aceleaşi condiţii ca şi cetăţenii români.
"Conform legislaţiei electorale, actele de identitate pe baza cărora se poate vota sunt următoarele: cartea de identitate, cartea de identitate provizorie, buletinul de identitate ori paşaportul diplomatic, paşaportul diplomatic electronic, paşaportul de serviciu, paşaportul de serviciu electronic, iar în cazul elevilor din şcolile militare - carnetul de serviciu militar", a declarat duminică purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), Monica Dajbog.
Ea a menţionat că, pe parcursul campaniei electorale care s-a încheiat sâmbătă, pe lângă activităţile de menţinere a unui nivel ridicat de siguranţă, MAI a desfăşurat şi o campanie de informare a cetăţenilor cu privire la respectarea legislaţiei electorale.
"Campania 'Tu votezi, MAI te informează' s-a derulat la nivel naţional şi a inclus distribuirea a 22.000 de afişe de informare, inclusiv în toate secţiile de votare, difuzarea a trei spoturi video şi o informare permanentă în mediul online. Şi în cursul zilei de ieri, în diverse localităţi din ţară, Poliţia Română a desfăşurat acţiuni informativ-preventive, ocazie cu care poliţiştii s-au întâlnit cu cetăţenii şi i-au informat despre prevederile legale în legătură cu procesul electoral", a spus Monica Dajbog.
Potrivit acesteia, alegătorii din ţară vor primi la urne trei buletine de vot - pentru primar, Consiliu Local şi Consiliu Judeţean. Alegătorii din Bucureşti vor primi patru buletine - pentru primarul general, primarul de sector, Consiliul Local al sectorului şi pentru Consiliul General al Municipiului Bucureşti.