Nu știi care sunt principalele stiluri vestimentare și cum le poți obține simplu și rapid? Inspiră-te, din articolul nostru!
Stilul elegant
Îți place să te îmbraci elegant sau ești nevoit să adopți acest stil, pentru ocazii speciale? Acest dress code nu se va demoda, așa că merită să ții cont de orice apariție. Deși stilul vestimentar elegant pare ușor de obținut, nu presupune combinarea unei cămăși albe cu o pereche de pantaloni negri și tocuri.
Eleganța se obține prin alegerea potrivită a culorilor și texturilor, alături de accesoriile corecte. Poți să adopți stilul elegant atât în viața de zi cu zi, cât și la evenimente aparte, precum gale, botezuri, nunți sau petreceri corporate.
Pentru acest context, mizează pe alegerea ținutelor realizate din materiale prețioase, precum satinul, mătasea, paietele, brocartul sau taftaua. Piesele cheie ale stilului elegant sunt rochiile, cămășile, compleurile, sacourile sau fustele creion. Inspiră-te din cele mai căutate rochii de seară, la care poți adăuga pantofi stiletto, sandale sau balerini eleganți.
Stilul boho chic
La fel de popular este și stilul boho chic, care înseamnă o combinație de folk, chic, punk și hippie. Cu siguranță ai auzit de stilul boho, care încurajează aparițiile relaxate, uneori neconvenționale.
O ținută boho chic implică folosirea pieselor vestimentare feminine și cool, precum pantalonii largi și evazați, din materiale fluide, topurile cu umeri goi și fustele cu volum. La aceste articole, se adaugă accesorii unice, care se încadrează în stilul boho: coliere mari și colorate, brățări din lemn sau genți supradimensionate.
De regulă, stilul vestimentar boho promovează mixul dintre casual și elegant, la care se adaugă o paletă cromatică diversă, printuri florale sau piese de inspirație etnică.
Stilul casual
Stilul casual este unul dintre cele mai versatile, fiind adoptat de către persoane de toate vârstele. Îți permite numeroase combinații vestimentare în care să te simți comod, așa că din garderobă nu trebuie să-ți lipsească tricourile, fustele, jeanșii, pantalonii scurți și modelele din bumbac.
Pe lângă aceste piese, nu uita nici de rochii, maiouri sau topuri care se încadrează într-un stil relaxat. Combină aceste articole corect și adaugă încălțăminte care se potrivește în ținutele comode, precum pantofii sport, espadrilele, sandalele cu talpă joasă, ghetele sau bocancii.
Stilul sport
Stilul sport nu mai are nevoie de nicio introducere! Îl poți aborda oricând, dacă ai multe de rezolvat prin oraș, mergi la sală sau te plimbi prin parc. Pentru a aborda stilul sport, ai nevoie de haine comode și relaxate care nu pun neapărat accent pe siluetă, fiindcă se bazează pe articole cu croi lejer.
Mizează pe treninguri, tricouri, maiouri, hanorace, teniși sau adidași. Sunt potrivite și fustele și rochiile sport, în modele simple.
Stilul rock
Stilul rock este unic și greu de confundat cu alte stiluri vestimentare. Se adresează iubitorilor muzicii rock dar și persoanelor îndrăznețe, care nu-și impun nicio limită. Alege haine nonconformiste, însoțite de accesorii cu fermoare sau ținte, celebre pentru acest stil.
Pielea naturală este cel mai întâlnit material în ținutele rock, așa că o poți alege pentru fuste, cămăși, pantaloni sau jachete. Ești adept al acestui stil? Nu uita nici de bocanci sau de accesorii inedite, ușor de recunoscut.
Stilul minimalist
Minimalismul înlătură orice element care încarcă o ținută și refuză accesorizarea în exces. De aceea, stilul minimalist presupune încălțări și haine cât mai simple, în culori uni, precum pantalonii cu croi drept, fără tăieturi sau buzunare. Același principiu se aplică în cazul tuturor obiectelor vestimentare.
Toate aceste stiluri vestimentare vor dăinui în timp, așa că-l poți alege pe cel care ți se potrivește!