Antena 3 CNN Conținut plătit 6 detalii pe care să le verifici când cumperi un telefon SH

6 detalii pe care să le verifici când cumperi un telefon SH

Georgiana Adam
2 minute de citit Publicat la 14:32 24 Mai 2021 Modificat la 14:32 24 Mai 2021

Ce zici de cumpărarea unui telefon la mâna a doua? Ce trebuie să știi despre aceste gadgeturi, dar mai ales la ce detalii ar trebui să fii atent când cumperi un telefon second hand, îți vom spune în acest material. 

Aspectul general

Chiar dacă acest lucru pare redundant, e important să acorzi cea mai mare atenție aspectului general al telefonului. Observă dacă smartphone-ul are urme de lovituri pe margini, ceea ce ar putea ascunde probleme mult mai mari de atât.

Dacă telefonul a fost scăpat și a aterizat pe o suprafață dură, mai mult ca sigur urmările nu vor fi doar la capitolul carcasă, ci și la display sau la componentele interioare ale dispozitivului.

Așadar, orice urmă serioasă de uzură ar trebui să-ți ridice câteva semne de întrebare și, sub nicio formă, nu ar trebui să te oprești aici din verificat. Nu uita să apeși și pe butoane și să observi dacă acestea răspund comenzilor tale.

Display

E musai ca atunci când cumperi un telefon second hand să îi verifici și displayul, dar numai când dispozitivul este pornit. Doar așa poți observa pixelii care ar putea fi arși sau eventualele zone din ecran care sunt pătate. 

Porturi 

Important este să te uiți și la porturi, mai ales la cel în care va intra încărcătorul. Și spunem porturi pentru că încă mai poți cumpăra telefoane la care poți conecta căștile cu ajutorul unui jack.

Nu este cazul telefoanelor mai noi, precum Huawei Mate 20 sau Huawei P30 Pro, care au renunțat la mufa jack de 3,5 mm. Scamele, praful sau alt tip de murdărie pot, așadar, bloca intrările telefonului, anulând rolul acestora. Și dacă tot ești la acest capitol, verifică dacă telefonul se încarcă, pentru că e posibil ca cel care îl vinde să vrea să se debaraseze de el tocmai din cauza asta.

Difuzor

Difuzorul telefonului nu este important doar pentru muzica pe care o asculți de pe telefon, ci și pentru funcția de apel a acestuia. Dacă difuzorul este încărcat de praf sau distrus în urma aterizării pe o suprafață dură, s-ar putea să nu ai ce face cu acel telefon, așa că îți sugerăm să folosești o cartelă pentru a simula un apel.

GPS, date și Wi-Fi

Probabil la fel de mult ți-ai putea dori de la viitorul tău telefon să aibă și funcția de GPS funcțională, dar și să te poți conecta la internet prin date sau Wi-Fi, așa că îți sugerăm să continui simularea cu aceste verificări. 

Camere

Nici camerele nu ar trebui ignorate atunci când cumperi un telefon la mâna a doua. Iar dacă poți observa cu ochiul liber dacă obiectivele acestora ar putea fi sparte sau zgâriate, eventualele fire de praf, scame sau pete nu pot fi sesizate dintr-o singură privire. Așa că te sfătuim să faci câteva poze cu telefonul pe care te pregătești să-l cumperi, înainte să bați palma cu vânzătorul acestuia. 

Iar dacă toate aceste detalii pe care le ai de verificat ți se par prea multe sau prea complicate, mai bine lasă-le pe mâna profesioniștilor și cumpără un telefon second hand verificat din toate punctele de vedere de la Flip.ro, pentru care vei primi și o garanție de 12 luni de la data achiziției. 

În plus, vei scăpa de episodul negocierii prețului, destul de neplăcut pentru unii, pentru că vei ști din start cât costă un telefon second hand care arată și se comportă ca unul nou, dar care costă mult mai puțin decât unul din magazin.

Citește mai multe din Conținut plătit
» Citește mai multe din Conținut plătit
TOP articole