Antena 3 CNN Externe 51 de persoane au fost ucise în explozia unei mine de cărbune din Iran

51 de persoane au fost ucise în explozia unei mine de cărbune din Iran

de Mihai Paul    |   

O explozie de gaz la o mină de cărbune din provincia iraniană Khorasan de Sud a provocat moartea a cel puțin 51 de persoane și rănirea altor 20, a anunțat presa de stat iraniană.

Accidentul a fost cauzat de o explozie de gaz metan în două blocuri, B și C, ale minei administrate de compania Madanjoo, a declarat duminică mass-media de stat.

Guvernatorul provinciei South Khorasan, Ali Akbar Rahimi, a declarat pentru televiziunea de stat: „Șaptezeci și șase la sută din cărbunele țării este furnizat din această regiune și în jur de opt până la zece companii mari lucrează în regiune, inclusiv compania Madanjoo”.

Operațiunea de salvare din blocul B ar fi fost finalizată. Din cei 47 de muncitori care se aflau în acest bloc, 30 au murit și 17 au fost răniți, a declarat Rahimi.

Operațiunile de salvare din blocul C au început. Densitatea metanului în acest bloc este ridicată, iar operațiunea va dura între trei și patru ore, a adăugat el.

În momentul exploziei, în blocuri se aflau 69 de muncitori, a raportat televiziunea de stat.

„Șaptesprezece persoane rănite au fost transportate la spital, iar 24 de persoane sunt încă date dispărute”, a declarat aceasta mai devreme duminică, citându-l pe șeful Semilunii Roșii din Iran.

Explozia a avut loc sâmbătă la ora locală 21.00 , a precizat presa de stat.

Președintele Iranului, Masoud Pezeshkian, a exprimat condoleanțe familiilor victimelor. „Am vorbit cu miniștrii și vom face tot posibilul pentru a le da curs”, a declarat Pezeshkian în cadrul unor comentarii televizate.

 

Subiecte în articol: mina iran explozie
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile