Antena 3 CNN Economic Conținut plătit 5 motive pentru a merge la un medic dermatolog

5 motive pentru a merge la un medic dermatolog

Toată lumea ar trebui să meargă la un dermatolog din când în când. Problema este că uneori credem că pielea poate fi ignorată, fiind vorba doar de ceva estetic.

de Redacția Antena 3 CNN    |   

Corpul uman este atât de misterios și complicat încât adesea ne întrebăm „La ce tip de medic ar trebui să merg?” atunci când începem să observăm schimbări care ne neliniștesc. În acest articol vom vorbi despre 5 motive pentru a merge la un dermatolog!

De exemplu, știm că problemele pielii pot provoca reacții negative la nivelul părului și pot cauza acumularea de mucus din cauza unor factori precum stresul și alimentația deficitară. În plus, expunerea prelungită la soare și poluarea sunt două motive pentru care ar putea fi nevoie să găsim timp în programul nostru pentru o vizită la dermatolog. Vei fi surprins să afli câte motive există de fapt pentru care ar trebui să mergi la un dermatolog.

În multe cazuri, mergem adesea la un medic greșit, când ar fi trebuit să mergem de fapt la un dermatolog. De exemplu, părinții se gândesc la un medic pediatru doar atunci când copilul lor are o problemă. Dar există unele cazuri în care este nevoie de un dermatolog. Mai jos sunt câteva motive pentru care ar trebui să consulți un dermatolog. În plus, să știi că acum poți merge la dermatologie Policlinica Baba Novac, unde vei întâlni oameni dedicați meseriei și vei obține diagnosticul potrivit.

1. Consultă un dermatolog dacă suferi de căderea părului

Părul este un detaliu fizic despre care mulți oameni cred că contribuie la aspectul lor general. Indiferent de culoare sau lungime, părul este de obicei ceva de care ar trebui să îți faci griji.

Cu toate acestea, ar trebui să consulți un dermatolog cât mai curând posibil dacă ai avut recent oricare dintre următoarele simptome:

- Găsești șuvițe de păr pe pernă când te trezeşti dimineaţa.

- Părul și-a pierdut strălucirea.

- Îți cad multe fire de par când îți treci mâinile prin el.

- Rădăcinile părului devin grase în fiecare zi.

În anumite cazuri, ar trebui să mergi și la un endocrinolog pentru a afla dacă ai probleme cu scalpul sau cu glandele.

2. Când rana durează mult să se vindece

Dacă cazi și te lovești, s-ar putea să faci o rană mică. Dar ar trebui să se vindece repede. Cu toate acestea, procesul de vindecare nu este la fel de rapid pentru unii oameni. De fapt, unii oameni suferă de răni persistente care durează săptămâni și chiar luni pentru a se vindecă. Acesta este un avertisment care îți spune să afli ce se întâmplă cu pielea ta. Pentru a află dacă ar trebui să mergi la un dermatolog. Este important să nu-ți ignori rănile, care încep să sângereze din nou după ce au început să se vindece. Dacă întâmpini problema de mai sus, îți recomandăm să mergi la un dermatolog. Acest lucru se datorează faptului că este posibil să suferi de mai mult decât o problemă de piele. De exemplu, ar putea fi un semn al diabetului sau al unei alte boli. Trebuie să reții că vor exista situații în care va trebui să mergi la un dermatolog și la un alt specialist în același timp.

3. Când găsești o nouă aluniță 

Alunițele sunt mici semne pe care natura ni le-a dat. Îi fac pe copii să pară mai drăguți. Și fac bărbații și femeile să pară sexy doar dacă au una deasupra buzei sau pe obraz. De fapt, unii oameni merg până acolo încât își desenează un punct pe față pentru a arăta mai sexy. Cu toate acestea, nu toate alunițele sunt atât de inofensive pe cât credem. Dacă, de exemplu, descoperi că ai o aluniță pe care nu ai avut-o înainte, atunci ar trebui să o vezi că pe un semn că ar trebui să mergi la un dermatolog.

4. Unghii slabe și uscate

Femeile și bărbații au o carte de vizită pe care o iau cu ei peste tot: unghiile. Acest lucru se datorează faptului că unghiile cuiva reflectă modul în care avem grijă de noi înșine și cum ne hrănim. Cu alte cuvinte, unghiile noastre le spun altor oameni multe despre noi. Și poate fi important atunci când îți cauți un loc de muncă sau evaluezi starea de sănătate.

Poate că unghiile tale au fost întotdeauna uscate și plictisitoare. Sau poate că tocmai încep să arate așa. Aceste simptome sunt semne că ai putea avea probleme cu sănătatea ta. Prin urmare, acesta este momentul în care ar trebui să programezi o întâlnire cu medicul dermatolog. Ar trebui să fie un profesionist de încredere, deoarece ar trebui să cunoască motivul pentru care unghiile cuiva sunt așa cum sunt.

5. Mâncărime în zona organelor genitale

Un alt motiv surprinzător pentru care ar trebui să vezi un dermatolog este zona genitală. Este de fapt cel mai important de pe listă. Acest lucru se datorează faptului că adesea credem că ginecologii și urologii sunt responsabili de ceea ce se întâmplă cu această zonă. Uneori, totuși, o persoană poate avea o ciupercă sau un tip de infecție a pielii de aici. O asemenea afecțiune trebui tratată de un dermatolog cu mare prudență. 

Așa cum exprimăm ceea ce simțim prin cuvinte, pielea noastră este, de asemenea, capabilă să dezvăluie multe dintre lucrurile care se întâmplă în interiorul corpului nostru. De aceea trebuie să fim atenți la semnele pe care ni le dă. Ar trebui să ne amintim că pielea noastră este cel mai mare organ al corpului. Și nu trebuie să subestimăm ce se întâmplă cu ea.

De asemenea, nu ar trebui să subestimezi ce se întâmplă cu părul și unghiile tale. Ambele sunt conectate la piele.

Când organele noastre au probleme, vom putea detecta aceste probleme fiind atenți la pielea noastră. Și ar trebui să ai în mod regulat o întâlnire cu medicul dermatolog!

Subiecte în articol: advertorial
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Un bărbat a murit, după ce s-a înfipt cu mașina în parapet