Există diverse categorii de astfel de beneficii, de la tichete de masă și vacanță până la traininguri, dar unul dintre cele mai căutate este abonamentul medical, mai ales în ultimii ani. În acest articol îți vom prezenta câteva dintre motivele pentru care ar trebui să incluzi un astfel de abonament pe lista beneficiilor oferite angajaților tăi.
1. Atragerea celor mai buni angajați
Orice companie, indiferent de domeniul de activitate, își dorește să atragă cei mai buni candidați pentru posturile disponibile. Salariul a încetat de mult să mai fie singurul criteriu de care ține cont o persoană care își caută un loc de muncă. Abonamentul medical și celelalte beneficii extrasalariale pot reprezenta motivul pentru care un candidat bun te va alege pe tine în defavoarea altui angajator.
Acest lucru este important în special dacă ai o companie mai mică și nu-ți permiți să concurezi cu alți angajatori, din punct de vedere al salariilor oferite. Este o investiție ce merită făcută, mai ales că operatorii privați de sănătate și-au personalizat oferta pentru a include atât abonamente pentru IMM-uri, cât și abonamente pentru companii mai mari.
2. Creșterea productivității
Un abonament medical înseamnă acces la servicii medicale de calitate și îi va motiva pe angajații tăi să meargă mai des la medic deoarece pot beneficia de diverse analize și investigații gratuite sau cel puțin la prețuri mai mici. Acest lucru poate contribui la prevenirea, diagnosticarea și tratarea la timp a multor afecțiuni. Oferindu-le angajaților tăi un astfel de abonament îi ajuți să aibă grijă de sănătatea lor, ceea ce îi va face să se simtă apreciați și îi va motiva să fie mai productivi. În plus, o persoană sănătoasă, care nu se confruntă cu diverse probleme medicale, se va concentra mai bine asupra activităților profesionale.
3. Reducerea absenteismului și a concediilor medicale
Oricât de dedicat ar fi un angajat nu va putea lucra dacă starea de sănătate nu-i permite. Din acest punct de vedere, un alt beneficiu al abonamentelor medicale este acela că pot contribui la reducerea absenteismului și a concediilor medicale, lucru important atunci când nu ai prea mulți angajați și absența unuia sau a mai multora poate afecta activitatea companiei.
4. Fidelizarea angajaților
Pentru o companie nu este important doar să angajeze cei mai buni candidați, ci și să-i păstreze. Gradul de retenție al angajaților este influențat de mai mulți factori, inclusiv de nivelul lor de satisfacție, iar acesta depinde nu doar de volumul de muncă sau salariul primit, ci și de mulți alți factori. Oferirea unui abonament medical arată că sănătatea lor este importantă pentru tine și îi va face să se simtă apreciați, ceea ce poate conta atunci iau în considerare ideea schimbării locului de muncă. Prezența beneficiilor extrasalariale îi poate face să prefere să continue să lucreze în aceeași companie, chiar dacă primesc o ofertă mai bună din punct de vedere financiar.
5. Reducerea costurilor
Pentru o companie, reducerea numărului concediilor medicale nu înseamnă o creștere a productivității, ci și o reducere a costurilor aferente acestora. Mai trebui menționat și că, potrivit Codului Fiscal, serviciile medicale furnizate sub formă de abonament, suportate de angajator pentru angajații proprii, sunt deductibile, în limita a 400 de euro/persoană/an.
Există diverse beneficii extrasalariale pe care tu, în calitate de angajator, le poți oferi angajaților tăi. Unul dintre cele mai apreciate este însă, cu siguranță, abonamentul medical. Dacă sănătatea acestora este importantă pentru tine, atunci poți afla aici mai multe informații despre diferitele tipuri de abonamente disponibile și beneficiile acestora, atât pentru tine, cât și pentru angajații tăi.