”Indubitabil România are nevoie ca familiile și femeile infertile să fie susținute în demersurile lor medicale pentru a avea copii”, a spus Nicoleta Cristea-Brunel, preşedintele Asociaţiei SOS Infertilitatea.
Aceasta a precizat că infertilitatea nu este doar la femei, ci este și la bărbați, dar există cazuri în care infertilitatea este la ambii parteneri.
”Statisticile arată că, în România și în lume, cazurile de infertilitate au factorul feminin 40% din cazuri, factorul masculin 40% din cazuri, iar în celelalte 20% din cazuri este vorba fie de o infertilitate mixtă, a ambilor membri ai cuplului, fie o infertilitate din cauză încă nedescoperită”, a explicat Nicoleta Cristea-Brunel.
”În ultimii ani, la nivel European, când Asociația SOS Infertilitate a fost fondată în urmă cu 14 ani, statisticile oficiale ale OMS erau de 1 cuplu din 6 care este afectat de infertilitate. Între timp, statisticile, în țările care au statistici puse la zi, au crescut de la 1 din 6 la 1 din 5 și deja asta în urmă cu ani buni și, din păcate, această incidență a infertilității continuă să crească”.
Președintele Asociaţiei SOS Infertilitatea susține că problemele de infertilitate vin de la probleme medicale ale femeilor și bărbaților, dar și din cauza amânării sarcinilor.
”Femei care ar putea avea cu ușurință un copil la 35 de ani, amână sarcina și constată că la 39-40 de ani nu mai pot avea această sarcină”, a mai spus Nicoleta Cristea-Brunel la Antena 3.