Antena 3 CNN Politică 450.000 de facturi la curent emise greșit! Măsurile anunțate de Guvern în criza momentului

450.000 de facturi la curent emise greșit! Măsurile anunțate de Guvern în criza momentului

Peste 450.000 de facturi la curent și 89.000 la gaze naturale au fost emise greșit. În ședința de Guvern de astăzi au fost anunțate măsurile pe care le-au luat guvernanții în criza actuală a facturilor.

de Andreea Ştefan    |   

Dan Drăgan, secretar de stat la Ministerul Energiei, a explicat care sunt soluțiile pe care Guvernul le-a găsit pentru a rezolva problema facturilor emise greșit de furnizorii de energie și gaze naturale.

”Referitor la schema de ajutor pentru plafonarea prețurilor la energie și gaze, care a fost instituită prin OUG nr. 118/2021, aplicată prin Legea nr. 259/2021, în urma controalelor care au fost desfășurate la toți furnizorii de energie electrică și gaze naturale, vă voi spune că, la nivelul săptămânii trecute, a fost identificat un număr de 89.195 de facturi greșite, iar la nivelul energiei electrice au fost identificate peste 450.000 de facturi greșite.

”Au fost corectate peste jumătate din facturi”

În urma acestor controale desfășurate de ANPC s-a identificat nerespectarea clauzelor contractuale și aplicarea neadecvată a OUG nr. 118/2021, dispunându-se refacerea acestor facturi ce au fost întocmite greșit. Procesul este în desfășurare. Au fost peste jumătate din facturi, pentru partea de energie electrică, refăcute.

Urmează să avem datele la sfârșitul săptămânii, în care suntem convinși că o să ne atingem targetul în ceea ce privește refacerea acestor facturi întocmite inițial de furnizorii de energie electrică și gaze naturale.

Totodată, prin noua OUG nr 3/2020, prin care au fost identificate și indicate noile praguri de plafonare la energie și la gaz natural pentru consumatorii casnici și consumatorii industriali, pot să vă spun că deja, prin această ordonanță, s-a urmărit ca impactul asupra sistemelor informatice pe care funizorii le folosesc să fie minim, deci nu ne așteptăm la o problemă în acest sens, dar, pentru a evita acest lucru în viitor, săptămâna viitoare au fost invitați toți furnizorii de gaze și energie electrică la Ministerul Energiei și vom discuta cu dânșii și vom depune toate diligențele și măsurile necesare”, a declarat Dan Drăgan, secretar de stat la Ministerul Energiei.

Subiecte în articol: facturi Dan Drăgan criza facturilor
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Un val de căldură cuprinde România. ANM a emis avertizare cod galben