Antena 3 CNN Life 4 trucuri pentru a îndepărta eficient părul de animale din casă

4 trucuri pentru a îndepărta eficient părul de animale din casă

Adopția unui animal de companie este o responsabilitate mare pentru orice persoană.

de Georgiana Adam    |   

Din momentul în care ai hotărât să îngrijești o pisică sau un câine, devii centrul universului pentru ei, fiind dependenți de alegerile tale.

Pe lângă priviri adorabile și sesiuni distractive de joacă, părul lăsat pe toate suprafețele din casă este un inconvenient des întâlnit.

Prin urmare, găsirea unor metode eficiente de îndepărtare a părului devine o provocare zilnică pentru orice proprietar de animale.

De la aparate electrocasnice la role de scame sau perii de curățare, iată câteva propuneri utile pentru a îndepărta părul mai ușor.

Periază blana animalelor de companie de câte ori este necesar

Îngrijirea corespunzătoare a animalelor de companie depinde, în mare măsură, de rasă. Spre exemplu, o pisică cu blana scurtă se poate peria o dată pe săptămână, pe când un câine cu blana medie sau lungă necesită mai multe sesiuni de periere.

În ceea ce privește ustensilele potrivite, un trimmer profesional, recomandat atât câinilor, cât și pisicilor reduce procesul de năpârlire, prin intermediul lamelor realizate din oțel inoxidabil, special concepute pentru diferite dimensiuni ale părului. Alternativ, poți folosi mănuși din material sintetic și perii din cauciuc, perfecte în cazul animalelor ce refuză alte modalități de periere.

Alege un aspirator cu sistem de filtrare complex

În esență, aspiratorul este una dintre soluțiile eficiente în lupta constantă împotriva părului de animale. Pentru a menține curățenia în casă, îți recomandăm să folosești aparatul de câteva ori pe săptămână, astfel încât vei putea remarca o diferență.

Întrucât tehnologia ne ușurează sarcinile casnice, un aspirator vertical fara fir se poate utiliza pe toate suprafețele din locuință, indiferent că ne referim la pat, canapea, dulapuri sau parchet. Datorită designului ergonomic, acesta se transformă rapid într-un aspirator de mână, util în momentul în care ești nevoit să cureți locuri greu accesibile.

Mai mult, una dintre caracteristicile de bază ale unui aspirator de păr este prezența filtrului HEPA. Printre beneficiile sale regăsim:

  • filtrează aerul;

  • elimină aproximativ 99,9% din particulele de praf prezente în aer;

  • previne împrăștierea prafului aspirat.

Folosește role de scame pe haine și suprafețe textile

Rolele de scame se numără printre cele mai accesibile produse destinate curățeniei în locuință. Ușor de folosit, aceste role pot fi utilizate pe mai multe suprafețe textile.

În primul rând, majoritatea proprietarilor de animale dețin câteva role de scame în arsenalul personal, pentru a îndepărta firele de păr de pe haine. Cel puțin în cazul pieselor vestimentare închise la culoare, părul micuților blănoși este imediat vizibil.

Urmărind același tipar, folosește rola de scame și în cazul canapelelor, păturilor, fețelor de pernă sau perdelelor. După ce folia se umple de păr, schimb-o cu una nouă și repetă procesul, până când obții rezultatele dorite.

Acoperă suprafețele cu pături pentru animale

Dacă pisica sau cățelul și-au găsit un loc confortabil pe fotoliu sau pe covor, poți acoperi suprafața respectivă cu o pătură de animale.

Sunt fabricate din materiale confortabile și plăcute la atingere, precum microfibră, fleece sau pluș, iar animalul de companie se va bucura de spațiul său personal și casa va rămâne curată pentru mai mult timp.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile