Antena 3 CNN Life 4 sfaturi de urmat atunci când vrei să închiriezi un apartament

4 sfaturi de urmat atunci când vrei să închiriezi un apartament

Atunci când închiriezi un apartament e necesar să ai în vedere mai multe aspecte. Chiar dacă este doar o locuință temporară, este important să te bucuri de confortul dorit și de alte facilități care care îți ușurează traiul de zi cu zi.

Indiferent că e primul apartament în care te muți sau vrei să schimbi chiria actuală, procesul găsirii unui apartament potrivit poate fi destul de dificil. Iată câteva sfaturi care îți sunt de ajutor.

Cunoaște-ți bugetul

Primul lucru de care trebuie să ții cont este bugetul tău și cât anume poți  să aloci pentru chirie. Ca o regulă generală, încearcă să nu plătești mai mult de 30% din venitul tău lunar. În plus, există și alte costuri recurente, în afară de chirie. Este vorba de facturile pentru utilități sau alte servicii pe care ți le dorești.

Așa că, atunci când îți calculezi bugetul pentru chirie, încearcă să incluzi toate celelalte costuri care apar odată cu mutarea într-un apartament nou.

Decide unde vrei să stai

Atunci când închiriezi un apartament, ai libertatea de a alege aproape orice zonă a orașului. Important este să iei în calcul aspecte precum distanța față de locul de muncă, proximitatea parcurilor sau a restaurantelor, precum și a mijloacelor de transport în comun.

De exemplu, poți să optezi pentru un apartament de vânzare în Dorobanți  dacă lucrezi în zona de nord a capitalei. Dacă vrei să ai acces ușor spre parc, atunci verifică oferta pentru apartamente de închiriat în Aviației. Acest cartier este liniștit și cu acces facil către diferite puncte de interes din oraș, ceea ce îl face potrivit și pentru o locuință pe termen lung. Așa că, dacă vrei să schimbi chiria cu o locuință stabilă, găsești ușor și un apartament de vânzare în Aviației.

Stabilește ce facilități vrei

Ca să te simți cât mai confortabil în apartamentul închiriat, e necesar să știi de la bun început ce facilități îți dorești. Poate fi vorba de o bucătărie utilată complet, de un balcon spațios ori o terasă în aer liber sau un spațiu de depozitare. Alte facilități pot fi o sală de fitness în clădire, cafenele la parter, loc de parcare inclus sau magazine în apropiere.

Deși s-ar putea să nu bifezi chiar toate facilitățile, e bine să prioritizezi și să știi la ce poți renunța. În acest fel îți va fi și ție mai ușor să cauți apartamentul potrivit și să filtrezi mai bine ofertele.

Alege momentul potrivit

E adevărat că nu poți să alegi când să te muți. Poate fi vorba de o nevoie pentru o schimbare a locuinței actuale sau de un eveniment important în viață. Însă, dacă nu e necesar să te muți urgent, poți alege să cauți un apartament de închiriat în sezonul în rece.

Prețurile chiriilor pot să fluctueze. Vara, de obicei, acestea cresc deoarece sunt mulți studenți care se mută cu studiile în capitală. Cea mai mică cerere poate fi iarna, ceea ce înseamnă că poți găsi prețuri potrivite pentru bugetul tău. Dacă, totuși, ai găsit apartamentul ideal, poți să te muți atunci când e cel mai bine pentru tine.

Mutatul în chirie este un proces care necesită timp, mai ales atunci când vrei să găsești un apartament în care chiar să te simți ca acasă. Alege zona în care vrei să locuiești, stabilește un buget și ține cont de facilitățile care sunt absolut necesare.

Subiecte în articol: advertorial
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile